Zakaj se krajša penis (in druga zanimiva dejstva o moškem spolnem organu)

Na velikost, obliko in delovanje moškega spolnega organa vpliva veliko dejavnikov.

23.8.2021 ob 5:05 | Foto: Andrey Popov/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakaj se krajša penis (in druga zanimiva dejstva o moškem spolnem organu)

O moškemu spolnem organu kroži veliko resnic in dokazanih dejstev. Medtem, ko so nekatera znana vsem, so druga bolj skrita, takole pa jih je za Buzzfeed nekaj delil estetski kirurg Edward Zimmerman.

Penis se z leti krajša

Tako dolžina kot obseg penisa se skozi življenje spreminjata in da, na določeni točki se oboje začne manjšati. Ker v njem ni kosti, se obnaša podobo, kot dojke: z leti izgublja maso in tonus. Posledično se na njem pojavijo gube, njegove dimenzije pa se skrčijo.

Spremembe so najpoznejše ter najhitrejše, kadar preveč počiva. Rešitev je torej seks, ki ga ohranja dejavnega, prožnejšega in mladostnejšega.

Povprečna velikost znaša ...

Večno vprašanje in skrb moških, ki si čas pogosto krajšajo s porno filmi, v katerih nastopajo bogato obdarjeni junaki in sprožajo vprašanje, ki se glasi: je to res povprečna velikost penisa?

V resnici ni. Kajti povprečen penis je v erekciji dolg približno 13 centimetrov, povprečen obseg pa ni mnogo manjši ter znaša 11,66 centimetrov v erekciji.

Povezava med višino, velikostjo stopal, dlani  in velikostjo penisa …

… je ni. Nobena znanstvena študija ni dokazala te povezave. Skratka, nos, stopala, roke, dlani … o velikosti moškosti ne povedo ničesar.

Oblika in spolni užitki

So moški z ukrivljenim penisom boljši ljubimci? Kot dokazujejo nekatere študije, to drži. In sicer se je v njih izkazalo, da so moški, katerih penisi so med erekcijo ukrivljeni za približno 30 stopinj, (v levo ali desno) boljši ljubimci od lastnikov povem ravnih.

Za moške najbolj nevaren položaj

Čeprav v penisu ni kosti, se ta lahko zlomi. V bistvu gre za poškodbo opna, ki obdaja erektilno tkivo in pod pritiskom poči, kar se odraža z močno bolečino in zatekanjem.

Najpogosteje do tega pride v položaju kavbojka, ko ima ves nadzor nad dogajanjem ona, okrevanje pa traja od šest pa vse do 12 tednov.

Preberite še: Pozor, to so za moške najnevarnejši spolni položaji

Morda vas zanima tudi: Peklensko življenje z majhnim penisom (osebna izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)