Svetovne zvezdnice o tem, kaj jih je rešilo antidepresivov

Njihove načine podpira tudi stroka.

10.11.2017 ob 8:25

vadba_ThinkstockPhotos-639189480.jpg

Približno 40 milijonov odraslih po vsem svetu se sooča s tesnobnostjo oziroma anksioznostjo. In ker ta med svojimi žrtvami ne izbira, je med njimi tudi veliko zvezd s svetovne estrade.

Prav nekatere od njih so odkrito spregovorile, kako se z njo spopadajo s pomočjo vadbe. Njihove načine zagovarja tudi stroka, s svojimi uspehi pa dokazujejo, da je zoprno tesnobnost mogoče spremeniti v moč.

Khloe Kardashian

"Prisežem, telovadnica je prostor, kjer zlahka premagam ves stres. Z vadbo v njej se resnično pomirim," je leta 2015 povedala za Marie Clare. "Kadar čutim, da ne zmorem več, da so pritiski premočni in se nad mano dobesedno zapira nebo, grem v telovadnico. Vadba me napolni z endorfini in po njej se vedno počutim dobro. Velikokrat me je že rešila in še vedno je tedaj, ko naraste tesnobnost, moja največja zaveznica."

Selena Gomez

"Kadar ne telovadim, imam občutek, da sem težka," je leta 2015 razkrila za portal Yahoo! "Ne gre za fizično, temveč psihično težo, pod katero ne morem normalno delovati. In ko se mi zdi, da ne bom zmogla naprej, se podam na tekaški trak in se dodobra preznojim. Neverjetno, kakšno olajšanje občutim, ko stopim z njega."

Gabrielle Union

Katera vadba je zanjo kot pisana na kožo je leta 2014 povedala v pogovoru za Elle: "Intenziven trening boksa je najboljši antidepresiv ter zagotavlja izjemno sprostitev."

Demi Lovato

"Vadba je nedvomno odličen način za premagovanje tesnobnosti in pretiranega stresa," je leta 2015 razkrila za Huffington post. "Slikanje, pisanje glasbe in podobno umetniško izražanje pa so še drugi načini, s pomočjo katerih sproščam negativno energijo ter se pomirim."

Ellie Goulding

Britanska pevka je širši javnosti v začetku letošnjega leta v intervjuju za revijo Well+Good zaupala, da s pomočjo vadbe premaguje napade panike. "Takoj, ko sem začela obiskovati telovadnico in vaditi pod budnim očesom svojega trenerja, sem se počutila bolje. Ne zato, ker bi vadba dobro vplivala na mojo postavo temveč, ker me je navdala z zavestjo, da sem boljša in močnejša oseba. Nobenega dvoma ni, da je vadba, četudi se ji predajate doma, dobra za dušo."

Lena Dunham

Leta 2015 je na svojem Instagram profilu zapisala: "Prisegla sem si, da vadbe nikoli ne bom zanemarila. Zakaj? Tedaj, ko sem se borila z anksioznostjo, mi je pomagala bolj, kot sem si sploh predstavljala, da je mogoče. Zato vsem, ki se soočajo s tesnobnostjo ali depresijo polagam na srce: vem, da je nadležno, kot vam drugi govorijo, da bodite fizično aktivni. Mene so prepričevali dolgih 16 let, a vesela sem, da sem jim končno prisluhnila. Ne zaradi zadnjice, temveč zaradi možganov."

Ashley Benson

Februarja 2016 je v intervjuju za Health povedala: "Dolgo sem si pomagala z antidepresivi. Delovali so, a vendar sem se odločila, da bom svoje težave raje premagala z meditacijo, vadbo, zdravo hrano, pitjem vode in primerno količino spanja. Uspelo mi je."

Kelly Ripa

"Obožujem učinke, ki jih ima vadba na moje misli," je razkrila za Good Housekeeping. "Naj imam slab dan, sem pod stresom ali sem preobremenjena, vse to vadba odpihne. Je rešitev za večino mojih težav. Tudi kadar sem čustveno potrta, me reši tek. Po njem se vedno počutim bolje."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)