Šest (ne)znanih zanimivosti o Grace Jones

Oboževalci edinstvene umetnice bodo končno prišli na svoj račun.

24.8.2017 ob 10:05

grace_GettyImages-97443594.jpg

Konec avgusta bo v pulski Areni prvič na hrvaških tleh nastopila vrhunska glasbenica Grace Jones. Pevka bo 30. avgusta otvorila 6. festival Dimensions. Grace je nadvse posebna umetnica, ki je od nekdaj bila znana po tem, da premika meje. In da ima njen glas dve oktavi in pol razpona.

Predstavljamo pa še šest zanimivosti o ikoni sodobnega časa. 

GettyImages-597609330.jpg

1. Grace Jones je bila rojena na Jamajki. Družinske razmere so bile skromne, vzgajala pa sta jo babica in dedek, ki sta pri vzgoji strogo sledila verskim vrednotam. Bila je zelo sramežljiva, vrstniki so se ji pogosto posmehovali.

2. Pevka ima prepoved vstopa v floridski zabaviščni park Walt Disney World. Prepoved so ji izdali, ko je med nekim nastopom publiki pokazala svoje prsi, kar se je zdelo organizatorjem neprimerno.

3. V sedemdesetih letih je v Parizu živela z Jerry Hall in Jessico Lange. Sostanovalke so dneve preživljale s politiki in predstavniki višjega sloja.

GettyImages-162469699.jpg

4. Bila je tesna prijateljica Andyja Warhola. Z njim se je tudi udeležila poroke Marie Shiver in Arnolda Schwarzeneggerja, s katerim je igrala v filmu The Destroyer.

5. Pevka pravi, da današnji umetniki niso dovolj provokativni. Ne želi se vračati k svojemu staremu slogu, saj pravi, da ga že kopirajo njene mlajše kolegice. Pravi, da si ne želi biti kot one, ker so danes točno to, kar je ona nekoč že bila.

6. Njeni veliki oboževalki sta tudi Rihannna in Lady Gaga, ki sta potrdili, da pri Jonesovi pogosto najdeta navdih. Rihanna je med enim izmed koncertov na Nizozemskem celo nosila opravo, ki je spominjala na videz legendarne Grace Jones, Lady Gaga pa si je z njo celo želela sodelovati, a je bila ta želja zavrnjena. Še več, Lady Gago je leta 2015 celo obtožila, da jo kopira. 

Avtorica: P. Pa.
Foto: GettyImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)