Zabave in koncerti, ki jih moraš doživeti še letos

Naj bo december res vesel in poln dobrih zabav.

13.12.2016 ob 10:40

zabava_unsplash_manjsa.jpg

December je čas druženja, obujanja spominov na preteklo leto in postavljanja ciljev za prihodnje. Številna srečanja nas spravljajo v dobro voljo, razlogov za zabavo pa ni potrebno dolgo iskati. Naj pa ne bo december zaznamovan le s posedanjem v lokalih ali pitjem kuhanega vina ob stojnicah. Udeležimo se raje dobrega koncerta ali zabave z najboljšimi dj-i in zaplešimo dolgo v noč. Česa res ne smemo zamuditi v decembru?

18. december – Marissa Nadler

Ta sezona je v Kinu Šiška tudi sezona fatalnih ženskih vokalov. Po Cat Power in Anne von Hausswolff prihaja še bostonska sirena Marissa Nadler, ki svoje mistično ustvarjanje razpenja med eksperimentiranjem s kantavtorsko in folk tradicijo na eni strani, na drugi pa usodno neizprosnostjo doom metala in drugih radikalnih izrazov, ki jih goji njena založba Sacred Bones. Pred Marisso Nadler bo nastopila Jess Williamson. Mlada kantavtorica tako kot visceralna puščavska pokrajina, ki jo navdihuje, ve, kdaj svojemu glasu pustiti, da lahkotno zaveje čez pesem – in kdaj kot najhujša teksaška nevihta zagrmeti s svojo zasedbo.

22. december – S.A.R.S.

Srbski zvezdniki s stadionskim predznakom se vračajo v Ljubljano. V Kurzschlussu bodo nastopili premierno, zato so pričakovanja zasedbe izjemno visoka. Pet studijskih albumov, hiti kot so: Buđav lebac, Lutka, Klinka, Praktička žena in drugi so dovolj, da si ljubitelji alternativne rock, reagge, jazz, blues glasbe in hiphop ritmov rezervirajo svoj čas za obisk Kurzschlussa na Gospodarskem razstavišču.


PREBERITE še: Pet filmov, ki jih decembra ne smete zamuditi v kinu

23. december – Roger Sanchez

Večer kasneje bo v Kurzschluss prišel klubski ljubljenec, dobitnik prestižne nagrade Grammy Award, večkratni prejemnik nagrade Best House DJ, mednarodna super zvezda Roger Sanchez, ki je Kurzshlussovo zgodnje božično darilo. Njegove klubske klasike Another Chance, You can't change me, Hella good, Lost zagotovo ne potrebujejo dodatne predstavitve.

25. december – Magnifico

Zdaj že tradicionalen božični koncert v Kurzshlussu pripada Magnificu. Avtor, pevec in ljubitelj klubskih in koncertnih množic bo na Gospodarskem razstavišču premierno predstavil album Charlatan de Balkan. Obiskovalci koncerta lahko po stari navadi pričakujejo najdaljšo noč pred novoletnim večerom.

30. december – Sladica Dj'Party

Se ti vsako leto znova zgodi, da prav vsi ogromno pričakujejo od silvestrskega večera, ki na koncu ni nič posebnega. Bo pa poseben večer prej, ko bodo v ljubljanski Cvetličarni za gramofone stopili znani didžeji. Za zdaj so potrjeni Zeds, K’Pow, RootsinSession Sound, Bayo, se bo pa seznam še dopolnjeval. Ne zamudi najslajše Sladice tega leta in zažuraj večer pred vsemi.

Avtor: Da. M. 
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)