12 zvezdnic o svojih izkušnjah z masturbacijo

Ni tabu, je nekaj povsem običajnega.

3.8.2017 ob 1:00

miranda_GettyImages-612798440.jpg

Znani obrazi s svetovne estrade ne govorijo prav pogosto o masturbaciji in vsem, kar je z njo povezano. Zlasti zadržane so predstavnice nežnejšega spola, tisti močnejšega pa se glede tega praviloma zgolj šalijo.

Vendar obstajajo tudi izjeme. Poglejte, kaj je o solo igricah ter njihovih izkušnjah z njimi povedalo 12 zvezdnic.

Gina Rodriguez

Za Bust je povedala: "Priznam, včasih sem ob masturbaciji občutila krivdo. Veliko krivde. Ti občutki so me spremljali predolgo. Ko pogledam nazaj vem, da se prav zato med njo nisem povsem sprostila in mi ni nudila tistega, kar mi sedaj, ko sem se teh občutkov znebila in si končno dopovedala, da s samozadovoljevanjem ni prav nič narobe."

PREBERITE še // Solo užitek zagotavlja več užitka v dvoje

Emma Watson

Emma je velika ljubiteljica spletne strani OMGYes.com, ki ženskam ponuja nasvete o spolnem zadovoljstvu. "Prijateljica mi je povedala za to stran," je leta 2016 razkrila v enem od intervjujev in dodala: "Preverite, kaj vse ponuja. Tudi z vidika solo igric. Res je, naročnina je draga, a vredna vsakega centa."

shailey_GettyImages-481629445.jpg

Shailene Woodley

V intervjuju za The Edit je povedala: "Dekleta in mlajše ženske nihče ne nauči tega, kako se lahko do zadovoljstva pripeljejo same, kakšni naj bi bili orgazmi in kako jih dosegati na različne načine. Vedno sem razmišljala (in še razmišljam), da bi na to temo napisala knjigo."

PREBERITE še // Dva razloga, zakaj bi morali vsak dan masturbirati

Miley Cyrus

"Masturbacija na dan prežene sovražnike stran," je zapisala pod eno od na Instagramu objavljenih fotografij.

Anna Kendrick

Nekoč si je v kinu ogledala film z Ryanom Goslingom v glavni vlogi. "Uh, nikoli, mislim res nikoli njegovega filma ne glejte v kinu," je tvitnila in dodala: "Očitno je masturbacija v zadnji vrsti še vedno smatrana kot neprimerna." Ko so jo oboževalci poprosili za podrobnejše pojasnilo je povedala: "Zelo mi je všeč. Še nikoli nisem bila z njim v istem prostoru. Hvala bogu." Vendar ničesar ne obžaluje: "Prav nič mi ni nerodno in še manj žal."

Caitlin Stasey

Pred nedavnim je odkrila spletno stran herself.com, ki slavi žensko seksualnost. O njej je povedala: "Sem za odkrite pogovore o spolnosti, masturbaciji in odločno nasprotujem stigmatiziranju samozadovoljevanja. Menim, da bi vsem tem morali biti podučeni tako fantje kot dekleta že v zgodnji mladosti."

Amy Schumer

Nikoli ji ni bilo nerodno govoriti o svojem spolnem življenju in ne o masturbaciji. Leta 2015 je na podelitvi MTV filmskih nagrad zahvalo izrekla svojemu najljubšemu filmu: "Magic Mike XXL je res čaroben," je povedala. "Vedno, ko ga gledam, vsaj dva od mojih prstov izgineta."

Miranda Kerr

Ko je leta 2014 v intervjuju za britanski Go razkrila svojo izkušnjo s seksom na letalu, se ni ustavila zgolj pri tem dogodku: "Že prej sem doživela orgazem v zraku. Sama ali v dvoje."

Aubrey Plaza

V filmu The To-Do List, njen lik odigra prizor, v katerem masturbira. Kasneje je v enem od intervjujev priznala, da ni samo igrala, temveč je resnično uživala.

PREBERITE še // Kaj med masturbacijo počnete narobe

Lena Dunham

V knjigi spominov Nisem takšno dekle (Not That Kind of Girl), je napisala, da je osnove samozadovoljevanja osvojila v poletju po tretjem letniku srednje šole in se od tedaj samo še izpopolnjuje.

eva_GettyImages-169612245.jpg

Eva Longoria

Ko je priznala, da dokler ni postala lastnica vibratorja, nikoli ni doživela orgazma, je za Cosmo povedala še, da bi morala vsaka ženska eksperimentirati s svojim telesom. "Ne samo, da se z masturbacijo lahko vsaka pripelje do orgazma, boljše poznavanje svojega telesa pomeni tudi boljši seks v dvoje," je dejala. "Kako naj moški ve, kaj vam odgovarja, če tega še same ne veste? Zdrava spolnost je pomembna, o njej bi morali odkrito govoriti in se zavedati, da tudi samozadovoljevanje ni nikakršen tabu. Ko sem v javnosti razkrila mojo zgodbo z vibratorjem, sem od različnih proizvajalcev spolnih igrač prejela ogromno daril. Ta sedaj vztrajno podarjam naokoli. V bistvu sem že pred tem mnogim prijateljicam za darilo kupovala spolne igračke. In vse so bile navdušene."

Taylor Momsen

Za The Guardian je leta 2010 razkrila vse o goloti in masturbaciji. "Sem zagovornica samozadovoljevanja," je dejala. "Pozabite na naključne avanture, raziskujte in spoznavajte se sami. Fantje to počno, zakaj ne bi še dekleta? Samozadovoljevanja se ne bi smeli bati in ne sramovati. Je v človeški naravi in mora biti del življenja. Zlasti mladih deklet."

Avtorica: M. FL.
Foto: GettyImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)