8 resnic, ki jih o masturbaciji nihče ne pove

Spremenile bodo vaš pogled na solo zabavo.

5.8.2018 ob 3:45

seksi_seks_spolnost_masturbacija_samozadovoljevanje_postelja_golota_zenska.jpg

Ne glede na to, ali se sami s seboj igrate pogosto ali ste pri tem bolj zadržani, nekaterih dejstev o masturbaciji morda ne poznate. Poglejte si osem, o tej dejavnosti zamolčanih resnic.

Nemogoče je masturbirati toliko, da bi ogrožali seksi užitke v dvoje

Najbrž se vam je že kdaj porodila misel, da boste, zaradi z masturbacijo odkritih užitkov, le težko našli nekoga, ki bi vas razvajal bolje, kot se znate sami. Ne bo držalo, dotiki nekoga drugega (če so seveda pravi) so vedno najboljši. Tako pač je. 

Ne gre za umazano dejanje, ki se mu v samotnih nočeh predajajo zgolj čudaki

Vaša sodelavka masturbira, vaš zdravnik masturbira (upamo, da ne tedaj, ko ste kje blizu), vaša prijateljica prav tako. To počnejo vsi in v tem ni nič sramotnega. 

Čeprav med masturbacijo ne doživite orgazma, niste prekleti

Ni res, morate pa naprej raziskovati. Čim pogosteje in na vse mogoče načine.

Ne, ni vam treba uporabljati prstov namesto penisa

Večina žensk težko doživi orgazem že s penetracijo penisa običajne velikosti. Kako naj bi ga torej z nekaj centimetrov dolgim in tankim prstom? Ne, ta pot ne vodi do cilja.

Masturbacija je tudi zgolj dotikanje, ki ne pripelje do orgazma

Če se dotikate sebe in se imate pri tem lepo, je povsem nepomembno, ali doživite osem orgazmov ali ne okusite nobenega. Zato se ne obremenjujte s tem, kaj je in kaj ni masturbacija, temveč samo uživajte.

Če masturbirate kljub temu, da ste v zvezi, ne varate

Še enkrat: vsi masturbirajo. Samski ali tisti v zvezah. Čeprav ga ljubite in obožujete, ter je seks z njim čudovit, imate pravico do solo zabave brez slabe vesti.

Uporaba seksi igrač ni prav nič slabega

Samo zato, ker največje užitke okušate s pomočjo igračk ne pomeni, da ste v masturbaciji slabi. Konec koncev: igračke so podaljški vaših rok in jim lahko znatno pomagajo. Zlasti, kadar ste utrujeni in niste ravno pri volji za takšne in drugačne dražljaje. Zanje poskrbijo napravice, vi pa hitreje opravite ter potonete v sladke sanje.

Masturbirate lahko tudi, če niste ponosna lastnica orgazmične pošasti iz trgovine za odrasle

Raziskujte z rokami, najcenejšimi in najdostopnejšimi ter najučinkovitejšimi spolnimi igračkami, ki so bile, so ter bodo vedno na voljo. Prav te so namreč vaše najboljše prijateljice in najmočnejše zaveznice.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)