2 res dobra razloga, zakaj bi se morali vsak dan samozadovoljevati (če že seksamo ne)

Resnično vsak dan, brez izjeme.

28.10.2018 ob 8:05

sama.jpg

Ne glede na to, ali ste v srečnem in s strastjo prežetem razmerju, ali ste srečno samski, pomembno je, da si vsak dan vzamete čas zase. In za vaše intimne predele. Ne zgolj v smislu nege, temveč tudi v smislu razvajanja.

Prav imate, v mislih imamo masturbacijo, ki bi morala biti ključna sestavina spolnega življenja slehernice. Vseeno je, ali se ji predajate s prsti, z vibratorjem ali s čim tretjim, vsaj enkrat na dan si zanjo morate vzeti čas. Vsak dan, brez izjeme. Ne samo, da prinaša velike užitke (v obliki orgazmov), premore še dva izjemna učinka.

Masturbacija je zdrava

Doprinese k zaščiti pred glivičnimi ter bakterijskimi okužbami sečil in spolovil, krepi zdravje srca in ožilja ter niža tveganje za diabetes tipa dve. Zvečer ne morete zaspati? Res je, tudi tu vam lahko pomaga. Ne zgolj, da boste po njej pomirjeni, spodbuja še nastajanje hormonov, ki zazibajo v sen. In za konec: redna masturbacija pozitivno vpliva na razpoloženje ter premaguje stres. Z njeno pomočjo se boste z vsakodnevno napetostjo lažje spopadali.


PREBERITE še // Kaj med mastrubacijo počnete narobe

Orgazmi bodo močnejši

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo. Dejstvo. Več, kot boste vadili (z masturbacijo in keglovimi vajami) izrazitejši bodo vaši orgazmi. Ne samo, kadar se boste igrali sami, temveč tudi tedaj, ko se boste razvajali s partnerjem. Vi boste natanko vedeli, s čim vas pripelje do vrhunca, vaše močne mišice medeničnega dna pa bodo intenzivnejše in izrazitejše orgazme pričarali tako njemu, kot vam.

PREBERITE še // To so najboljši trenutki za mastrubacijo

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock

Preberite še: 20 lastnosti žensk, ki moške res odbijajo ali pa 7 napak v postelji, ki vam uničujejo seks

Priporočamo tudi: Tri najmočnejše vezi vsakega razmerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)