Šest zabavnih zimskih vadb

Ne glede na to, kako mrzlo je zunaj.

30.11.2016 ob 11:07

shutterstock_354284006.jpg

Ne glede na to, kako velik pristaš hoje ali teka čez drn in strn ste, je tedaj, ko vreme ni ravno prijazno, vadba v zaprtem prostoru edina možnost. Zlasti pozimi, ko so dnevi mrzli in kratki, se predajte aktivnosti, ob kateri vam ne bo treba iskati osvetljenih in zavetrnih poti. Poglejte si nekaj takšnih, ki bodo več kot dobrodošle in predvsem zabavne.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.

Plešite ob božični glasbi

Najbrž jo boste poslušali, torej jo izkoristite še zdravju in postavi v prid. Posnemite si nekaj najpriljubljenejših melodij in se ob njih znorite. Lahko pripravite pravo plesno zabavo in nanjo povabite prijateljice, ali ob poskočnih ritmih poskakujte sami. Stil ni pomemben, za mojstre plesa ali za tiste, ki jim ne leži najbolj, je to odlična kardio vadba.

Podajte se na drsališče

Če ta šport obvladate, bo drsenje po gladki površini kot nalašč. Čeprav v vašem kraju ni pokrite ledene dvorane, v veliko mestih pozimi postavijo drsališča, kjer lahko z drsanjem okrepite mišice nog in zadnjice ter tudi pljuča in srce. Za še večje učinke 20 do 30 sekund drsajte hitro, nato pa 30 sekund počasi in tako vse dokler se vam ne bo zahotelo sezuti drsalk.

Predajte se bikram jogi

Kadar je zunaj resnično mraz, bo sprememba več kot dobrodošla. Bikram ali vroča joga se izvaja v prostoru, kjer je temperatura zraka približno 40 stopinj Celzija, zračna vlažnost pa 40 odstotna. Med njo se boste dodobra razmigali ter seveda segreli. Bodite pozorni, da se boste, preden boste telovadnico zapustili, res dobro ohladili. Temperaturna sprememba bi sicer lahko bila usodna za vaše zdravje.

zimam.jpg

Telovadite v dnevni sobi

Lahko ob pomoči številnih videov na youtubu ali si zavrtite DVD z vajami, ki ste ga nekoč davno kupili in nanj pozabili. V večini primerov boste potrebovali minimalno opremo, denimo uteži in podlogo za na tla. Vaje, ki jih prikazujejo posnetki, lahko izvajate kjer koli doma.

V telovadbo spremenite čiščenje

Tudi pozimi je treba čistiti dom. Zakaj ne bi brisanja prahu, sesanja in čiščenja kopalnice spremenili v učinkovito vadbo? Zavrite si poskočno glasbo, ob njej premagujte opravilo za opravilom. Vsakič, ko se ena pesem konča in začne druga, pa naredite nekaj počepov ali sklec. Nedvomno združitev prijetnega s koristnim.

Plavajte še naprej

Tako kot pri drsanju in jogi bo sicer treba zapustiti dom, a nič hudega. Če imate možnost in lahko plavate v pokritem bazenu, je nikar ne spreglejte. Plavanje je pozimi veliko bolj prijetno od teka, obremenitev telesa je zaradi vode manjša, krepijo pa se čisto mišice in seveda tudi pljuča.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)