Osem prepovedanih v telovadnici

Tega tam res ne smete početi.

21.12.2017 ob 2:30

kolo_telovadnica.jpg

Če pogosto obiskujete telovadnice, ste zagotovo že kdaj naleteli na telovadca, za katerega ste si mislili, da bi bilo bolje, če bi ostal doma.

Da slučajno v skupini nezaželenih obiskovalcev takšni in drugačnih telovadnih centrov ne bi pristali tudi sami, si poglejte, česa tam nikoli ne smete početi.

Ne puščajte za seboj preznojene opreme

Dejstvo je, da je znojenje del vadbe, a dejstvo je tudi, da ta znoj nima na telovadni opremi česa iskati. Uporaba brisače med izvajanjem aktivnosti je torej pravilo, ki bi ga morali obvezno upoštevati. Prav tako kot tudi, da po zaključku vadbe z naprave, na kateri ste se potili, obrišete znoj in za seboj pustite suho.

Ne zasedajte opreme, ki je ne uporabljate

Obstajajo ljudje, ki se na opremo naslanjajo ali na njej celo sedijo, med tem pa pošiljajo kratka sporočila, preverjajo elektronsko pošto, snemajo selfije ali si kako drugače krajšajo čas. Zapomnite si: v telovadnici ste zato, da telovadite. Sicer v njej nimate česa iskati.

Ne telefonirajte

Najbolj nadležni v telovadnici so tisti, ki med vadbo glasno govorijo po telefonu. Ali še huje: sogovornika dajo na zvočnik, da jih pogovor ne moti pri krepitvi mišic. Prav tako so zoprni oni, ki jim iz slušalk doni tako glasna glasba, da jo slišijo vsi, ki vadijo v njihovi bližini.

Ne prilaščajte si naprav

Telovadne naprave so namenjene vsem. Zato se ne obnašajte, kot da je tekoči trak ali sobno kolo tam samo za vas in ne vadite na njih dve uri če opazite, da drugi čakajo, da bi končno prišli na vrsto.

Ne puščajte uteži povsod

Lekcija, ki bi jo morali osvojiti že v otroštvu: igrače se za seboj pospravi. Enako velja za telovadne pripomočke, kot so denimo uteži. Ko se naveličate krepiti vaše mišice jih vrnite tja, kjer ste jih vzeli.

Ne izvajajte pritiska na druge

Eno uro vaditi na napravi, ki bi jo radi uporabili tudi drugi, je nesramno. Prav tako pa tudi prekrižanih rok stati pred telovadcem in mu s pogledom sporočati, naj vendar pohiti, ker bi radi zavzeli njegovo mesto.

Ne zamujajte

V kolikor se pridno udeležujete skupinskih vadb poskrbite, da ne boste zamujali. Prav tako tudi ne, če ste zmenjeni z osebnim trenerjem ali prijateljicami. Če že zamudite, se vsaj potrudite, da ne boste s svojim prihodom preveč motili ostalih.

Ne obnašajte se, kot bi bila kopalnica vaša

Običajno se vedno najde nekdo, ki gol paradira skozi skupne kopalnice. Na dejstvo, da je drugim zato neprijetno, se prav nič ne ozira, prha se dve uri in ko prho končno zapusti, je vse prekrito s peno.

Četudi sami nimate težav z goloto se zavedajte, da morda niso vsi tako sproščeni ob pogledu na vse, kar vam je dala narava. Prav tako spoštujte zasebnost drugih in se zavedajte, da kopalnica v telovadnici ni vaša osebna kopalnica, kjer lahko počnete, kar vam pride na misel in tako dolgo, kot vas je volja.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)