Bizaren trend, ki pa pomaga: Zelje na dojkah

Morda si boste tako pomagali tudi sami.

15.12.2016 ob 9:45

zelje_shutterstock_64099972.jpg

Med prebivalkami stare celine in Združenih držav Amerike se je pojavil in kot blisk razširil zanimiv trend. In sicer si na dojke polagajo liste svežega zelja. Kakšen je namen takšnega početja? Obloge iz listov te poljščine lajšajo bolečino in nelagodje, ki ju lahko povzroča dojenje. Prav tako so dobrodošle za tiste, katerim bolečino zadaja neudoben modrček.

Več zanimivosti vas čaka na Facebooku.   

dojke.jpg

Kot so zapisali na portalu Healthy Life, Healthy Food , znanstveniki sicer niso uspeli dognati, ali v zelju res obstajajo snovi, ki blažijo bolečino in nelagodje, ali gre morda zgolj za učinek hlajenja, spoznali pa so, da te obloge ne samo, da neprijetnosti blažijo, temveč tudi preprečujejo njihov pojav.

Kaj morate storiti

Pred uporabo zeljnato glavo za eno uro postavite v hladilnik, nato odstranite zgornje liste in jih zavrzite. Potrebovali boste dva lista spodnje plasti, vendar pozor, biti morata čista ter brez dodatkov pesticidov. Temeljito ju operite s hladno vodo. Da bi se lista bolje prilagodila obliki vaših dojk, odstranite trdi del in ju nato položite nanju  tako, da bradavici ne bosta zakriti. Oblecite si udoben modrček, ki bo preprečil, da bi oblogi odpadli, ter počakajte približno 20 minut, oziroma dokler se lista ne segrejeta.

Tedaj ju odstranite in po potrebi zamenjajte z novima. Zlasti, če dojite, s postopkom prenehajte takoj, ko boste začutili olajšanje ter dojki ne bosta več zatečeni in boleči.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)