Kako ohraniti jedre dojke

Kljub zakonu narave je mogoče dlje ohraniti lepe in čvrste dojke.

24.4.2015 ob 1:00

shutterstock_147197246.jpg

Ženske so neredko preveč obremenjene s svojim videzom in jih zato spomin na to, kakšne dojke so imele v mlajših letih ter pred porodi, zlahka spravi v obup. A čeprav na naravne zakone gravitacije ni mogoče pretirano vplivati, je z malce truda in predvsem zdravim načinom življenja vendarle mogoče lepe in čvrste dojke ohraniti dlje.

Modrček: da ali ne?

Medtem ko nekatere raziskave dokazujejo, da modrček dojkam ne nudi nikakršne opore in ne vpliva na njihovo čvrstost, drugi menijo, da je zanje izjemnega pomena. V korist njegovih nasprotnikov sicer govori 15-letna raziskava, ki je pokazala, da so jo z vidika čvrstosti dojk celo bolje odnesle ženske, ki ga sploh niso nosile. Če še ste še vedno v dvomih, izberite srednjo pot: doma bodite brez njega in ga nosite zgolj, kadar greste v službo ali po opravkih.

Voda

Čarobni napitek iz več razlogov. Če je ne pijete dovolj, koža dehidrira, postane groba in manj elastična, to pa seveda vpliva tudi na videz dojk.

shutterstock_158427539.jpg

Zaščita pred soncem

Če se poleti vsem opozorilom navkljub radi predajate sončnim žarkom, nikoli ne pozabite na kreme z zaščitnim faktorjem. Te ščitijo pred kožnim rakom, vendar sončni žarki pospešujejo staranje kože in ta se seveda tudi na dekolteju zguba, dojke pa povesijo.

Kajenje

Poleg vseh drugih kvarnih učinkov na zdravje pospešuje tudi staranje, koža hitreje izgublja elastičnost, je bolj zgubana in na otip bolj groba, kar se kaže tudi na čvrstosti dojk.

Jojo učinek

Vedno, ko zaradi diete izgubite občutno število kilogramov in se ti po njej vrnejo, se koža razširi in s tem izgublja elastičnost. Jojojski učinek je za prsi najneprijetnejši, saj je na njih največ maščobe, ki se ob dieti hitro izgubi, nato pa prav tako hitro vrne, pri čemer koža tem hitrim spremembam ne more slediti.

Za še lepšo obliko redno izvajajte preprosto vajo, ki jo najdete v članku spodaj, izogibajte pa se tudi določenim navadam.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)