Zakaj nam tega pred prvim seksom nihče ne pove?!

Nanj se je pametno dobro pripraviti.

18.1.2018 ob 3:15

prvic_micna_nas.jpg

Kdaj je pravi čas za prvi seks? Bo bolelo? Bom dobra? Moram doživeti orgazem? To je le nekaj vprašanj, ki se porajajo tedaj, ko načrtuješ naslednji korak v vajinem odnosu, ali, če hočeš, prvi seks. In zaradi njih si pod velikim pritiskom. Mnogo bolj sproščena boš, če boš vedela sledeče.

Okusi so različni

Ne padajo vsi moški na vitke lepotice z velikimi dojkami in napetimi zadnjicami. Vsako telo je lepo in veliko ljudi meni, da si popolna prav ti. Med njimi je zagotovo tvoj dragi. Zato je nesmiselno skrivati trebuh, nositi podložen modrček in ugašati luči. Seks je namenjen užitku ne glede na to, ali spadaš v kalup idealov lepote ali ne.

Ne, seks običajno ne traja celo uro

Ne bodi razočarana, če bo po nekaj minutah vsega konec. Dolg seks je prava redkost.

Vrhunca ne boš doživela vedno

Najprej moraš spoznati svoje telo in odkriti, kaj ti najbolj prija, nato s tem seznaniti dragega. Za vse to pa oba potrebujeta čas in veliko poskusov, med katerimi bodo tudi neuspešni.

Če se hočeš povsem sprostiti, se moraš imeti rada

Kdor je nezadovoljen s seboj, se bo težko prepustil nekomu drugemu. In kot smo že povedali: pomembno je biti sproščen.

Ni nujno, da bo prvič bolelo

Mnoga dekleta si zamišljajo scenarij iz filmov, kjer je veliko kričanja in krvi, prav zato si večina prvi seks predstavlja kot nekaj bolečega in krvavega. Če bi vedela, da to ni pravilo, bi bila v znatno manjšem stresu.

Normalno je, da se nožnica prvič ne navlaži

Zaradi strahu in napetosti je telo v stresu, zato tvoja nožnica kaj lahko ne bo sodelovala z vama. Malo pomoči v obliki lubrikanta torej ne bo odveč.

S časoma bo bolje

Morda boš na koncu pomislila: "Je to bilo to?" Če bi ti kdo omenil, da bo s časoma bolje, ne bi po dveh minutah njegove izvedbe zaprepadena ležala ob njem in razmišljala o smislu življenja. Saj veš, vaja dela mojstra, kar velja tako zate, kot zanj.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)