Drobne skrivnosti, zaradi katerih ženske uživajo v seksu

Branje, ki ga moraš pokazati dragemu.

18.12.2017 ob 2:05

zenska_pexels_micna.jpg

Tako kot večina žensk, za orgazem najbrž tudi ti potrebuješ več, kot zgolj penetracijo. Pomembno vlogo na poti do njega igrajo tvoje razpoloženje, splošna klima v zvezi ter stimulacija klitorisa. Kar potrjuje tudi znanost. 

V študiji, katere izsledke povzema časopis Journal of Sex & Marital Therapy so njeni zvajalci analizirali podatke 1055 žensk, starih od 18 do 94 let, ki so sodelovale v spletni anketi o  spolnemu življenju, orgazmu in zadovoljstvu v zvezi na sploh.

In kaj so pokazali rezultati?

Ti so dokaj pomenljivi. Medtem, ko je za 18,4 odstotkov žensk sama penetracija povsem dovolj, je 36,6 odstotkov vprašanih povedalo, da ob njej za doseganje orgazma potrebujejo tudi stimulacijo klitorisa.

Drugih 36 odstotkov sodelujočih je razkrilo, da stimulacija drobnega gumbka za doseganje orgazma zanje sicer ni nujno potrebna, je pa z njeno pomočjo spolni višek mnogo izrazitejši in daljši, že sama pot do njega pa jim ob njej prinaša več zadovoljstva.

Strokovnjaki so se podrobneje posvetili tudi temu, kakšna naj bi bila stimulacija, ki večini prinaša največ zadovoljstva. Nabor je dokaj pester: od dotikanja in ritmičnega razvajanja, krožnih gibov, menjavanja gibov, spreminjanja intenzitete  do hitrih gibov, ki preidejo v počasne in tako podaljšajo užitek.

Morda gre omeniti še, da niti petina žensk ni navedla, da je daljši seks nujno boljši.

Brez predigre ne gre

Večina vprašanih je ob tem povedala, da je orgazem mnogo boljši in izrazitejši, kadar si njihov dragi vzame dovolj časa za predigro, kadar on dobro ve, kaj ji je všeč in to upošteva, kadar z njim čutijo intimno povezavo na sploh, ne samo v postelji ter, kot omenjeno, kadar je njegove pozornosti deležen ščegetavček.

Povedano preprosto: dober seks še zdaleč ni pogojen le s tistim, kar se dogaja v postelji.

Iz prakse v teorijo

Na žalost večina moških na vse te dejavnike prepogosto pozabi.

Zato najbrž niti niso presenetljivi izsledki študije, ki so jih letošnjega februarja objavili v časopisu Archives of Sexual Behavior. Tam so zapisali, da ženske najpogosteje orgazme doživljajo tedaj, ko se ljubijo z žensko. Natančneje: 86 odstotkov tistih v istospolnih zvezah skoraj vedno med spolnim odnosom doživi vrhunec. Enako velja le za 65 odstotkov onih v heteroseksualnih zvezah.

Namig: morda zaradi povezave med splošno intimnostjo v odnosu in orgazmom.

Zaključek

Pogovori se z dragim, kaj ti je v postelji všeč in česa ne maraš, poskrbi, da bo med seksom prave pozornosti deležen tudi tvoj klitoris in ne bo vse skrčeno zgolj na penetracijo. Če on potrebuje malo konkretnejša navodila, mu z gibi ali besedami pomagaj pri odkrivanju tistega, kar ti je vešč.

Če mu kljub temu ne bo uspelo, zadeve vzemi v svoje roke. Dobesedno.

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

VIDEO: Lea Sirk z novo pesmijo prodira v ospredje
11 napak, ki jih počnemo med prhanjem
Šest trikov, s pomočjo katerih se boš zbudila lepa in sveža
Nina Čučnik: Od prve ponesrečene torte do Tortarnice
Šest puhastih plaščev, v katerih vas zagotovo ne bo zeblo

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)