Deset malenkosti, ki zagotavljajo več užitka od seksa

Pa z njim nimajo čisto nobene veze.

3.12.2017 ob 6:05

bolje_micna.jpg

Seks je čudovit. Občutki, ki te po njem preplavijo, so neprecenljivi. Ne pa tudi edinstveni, kajti verjela ali ne, obstajajo malenkosti, ki premorejo prav tako neverjetne učinke, kot spolne igrice.

In veš kaj? Z njimi nimajo prav nobene povezave. Ne verjameš? Torej preiskusi vplive sledečih desetih. Ne bo ti žal.

Masaža glave

Povsem jasno ti je, kaj imamo v mislih. Tisti občutek, ki te prevzame, kadar ti frizer dolgo umiva lase in ti pri tem masira lasišče. Želiš si, da nikoli ne bi prenehal.  Ali ko z dragim ležita v postelji in se on s blazinicami svojih prstov sprehaja med tvojimi lasmi.

Tedaj, ne glede na to, kako naporen dan je za tabo in kaj te čaka jutri, izginejo vse skrbi. Te mini masaže so pravo darilo. Priznaj, velikokrat boljše, od seksa.

Dobra masaža hrbta

Kadar te hromi neznosna napetost, bi se ji nedvomno morala predati. Prepusti se nekomu, ki zadeve res obvlada. Verjemi, olajšanje, ki te bo obhajalo tedaj, ko bo iz hrbta in ramen izginjala napetost, se zlahka kosa s tisto, ki sledi dobremu orgazmu. 

Mehke rjuhe na ravno pobritih nogah

Če sodiš med tiste, ki z britvico skrbijo za vedno gladke noge veš, kam ciljamo. Potem, ko ogromno časa nameniš pilingu, britju in vlaženju nog, zlezi v posteljo sama. Ko boš na svoji koži začutila sveže, mehke rjuhe, se boš počutila kot kraljica.

Zaključek z vsemi opravili

Kako se počutiš, ko končaš z zadnjim opravilom s seznama, ki si ga napisala zjutraj? Olajšanje, zadovoljstvo in sproščenost preplavijo tvoje misli in telo. Tako kot tedaj, ko sama ali z dragim prideš do vrhunca.

Poslušanje pesmi, ki jo imaš tako rada

Prvič si jo slišala na radiju ali v klubu in dolgo si se spraševala, kdo je njen izvajalec ter kakšen je njen naslov. Ko to končno odkriješ, si jo lahko zavrtiš, kadar te je volja. In uživaš v ritmih ter njihovih učinkih na telo in dušo. Tako zadovoljna si in srečna. Občutek, ki bi ga zlahka primerjala s tistim, po orgazmu.

Nepričakovan obisk nekoga, ki ga imaš rada

Res je, za druženje si vzamemo vse premalo časa. In tudi ko se odločimo trenutke nameniti nam ljubim ljudem, obiski nikoli niso spontani. Prav zato si tako vesela, kaj vesela, srečna, ko se v soboto popoldne pri tebi mimogrede oglasi prijateljica, s katero se že dolgo nista videli. Prečudovito.

Kozarček vina po napornem dnevu

Kozarček po napornem dnevu vsakomur polepša večer. Natočiš si ličen kozarec, se usedeš na udoben stol (beri kavč), zapreš oči in počasi srebaš vsebino. Potem je vse lepše. Čisto vse.

Filmski dan

V dneh, ki so prežeti s sivino, mrazom in meglicami, se je tako lepo zlekniti na kavč, pokriti s toplo odejo ter si zavrteti dober film. In za njim še enega. Na srečo zaradi vremena nimaš slabe vesti. Kaj drugega pa bi lahko počela? Zaslužiš si priložnost za lenarjenje. Dodaten plus, če ob tebi leži tvoj dragi. Vendar brez porednih misli. Samo film.

Odpovedani neljubi načrti

Ni hujšega kot misel, da boš morala dan ali večer preživeti ob nečem, česar ne maraš. Ker pa si vljudna, povabila prijateljice, da bi se skupaj z njo udeležila pohoda, izleta ali zabave, nočeš zavrniti. A glej ga zlomka: zvezde so na tvoji strani in zaradi višje sile se načrti podrejo. Saj veš, kam pes taco moli in kako srečna si, ker si prikrajšana za nekaj, kar ti je bilo od samega začetka odveč.

Razvajanje s tvojim dragim

Tudi to ni treba, da se vedno konča s seksom. Lahko le ležita v objemu, spita, se masirata, pogovarjata ali molčita v družbi drug drugega. Občutek, ki te tedaj prevzame, poznaš. Si mirna, zadovoljna, srečna. Osladno? Morda. Orgazmično? Brez dvoma, čeprav brez orgazma.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)