Zakaj me še ni zaprosil? Pet najpogostejših razlogov za njegovo odlašanje

Če se sprašujete, zakaj vam še ni kupil prstana, poglejte pet najverjetnejših odgovorov.

23.7.2021 ob 5:05 | Foto: Dolgachov/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakaj me še ni zaprosil? Pet najpogostejših razlogov za njegovo odlašanje

Dolgo sta že v zvezi in na skrivaj pričakujete, da bo že končno padel na kolena, vam ponudil prstan in vas zaprosil. Menite, da bi že bil skrajni čas za naslednji korak.

Ne samo zato, ker si ga res obetate, temveč tudi, ker ste že naveličani podajati nejasne odgovore na vprašanja babice, tet in stricev o tem, kdaj bo napočil veliki dan. Tudi sami se potihem sprašujete, zakaj on okleva …

Takole strokovnjak za razmerja Manj Weerasekera niza pet najverjetnejših odgovorov na vprašanje: zakaj me še ni zaprosil.

Morda še ni pripravljen na zakon

Ne obremenjujte se z idealnim potekom življenjske poti. Nemogoče je namreč z starostnimi okvirji določiti, kdaj naj bi nekdo storil naslednji odločilni korak, kar velja tudi za zakon oziroma za pripravljenost nanj.

Običajno je ženska nanj pripravljena prej od moškega.

"Zgodovinsko gledano so bili moški pripravljeni na zakon, ko so postali finančno zanesljivi in ženske, ko so hotele otroke," je povedala antropologinja Helen Fisher. To sicer ne pomeni, da on ne razmišlja o tem koraku, pomeni pa, da se mu ne mudi.

Konec koncev imata prste zraven tudi biologija in biološka ura, ki ženske opozarja mnogo glasneje od moških. Zato, gledano skozi njegove oči, morda ni povsem prepričan, da zagotavlja vse pogoje za naslednjo stopničko in se še trudi, da bi jih izpolnil.

Vi res menite, da sta dosegla vse in da je čas za svečan dogodek, a njegov pogled lahko ni takšen.

 

Morda niste tista prava

Odgovor, ki ni najbolj prijeten, je pa možen. Morda ni povsem prepričan, da se želi poročiti z vami in ne bi rad storil napake v tem smislu.

Kot rečeno, ni lep razlog, prav tako ni pošteno, da odlaša in vam ne pove, da ga obdajajo dvomi. A nedvomno je bolje tako, kot bi na vrat na nos skočil v zakon, ki ne bi imel najboljših obetov.

Morda ne verjame v institucijo zakona

Imata sploh enake poglede na zakon? Kaj, če vam pomeni svečano zaobljubo in dokaz ljubezni, zanj pa je poroka le nepotreben izdatek, sam zakon pa nepomemben papir, ki sam po sebi ne dokazuje ničesar? Morda v institucijo zakona sploh ne verjame, saj jih je veliko videl propasti.

Lahko, da se oklevanje skriva v tem pogledu na zadeve in morda vam je to kdaj že namignil ali celo povedal, le vi ga niste hoteli slišati ali razumeti.

Boji se vaših pričakovanj

Vaša pričakovanja glede zaroke in poroke so visoka. To dobro ve, saj ste mu že večkrat pokazali fotografije z družabnih omrežji, ki prikazujejo popolne poroke s popolnimi nevestami ter prav takšnimi ženini.

Zaradi teh pričakovanj ga je strah, saj se boji, da na koncu zadeve ne bodo izpadle takšne, kot si jih nadejate in boste že od vsega začetka razočarani.

Vsi ti strahovi ga hromijo v tolikšni meri, da z nadaljnjim korakom okleva.

O tem se sploh še nista pogovarjala

Morda sploh ne ve, da bi vam poroka veliko pomenila. Kajti o tem se še nikoli nista pogovarjala. Vi sicer pričakujete, da ve, kakšni so vaši načrti, a dejstvo je, da ne zna brati misli in da če z besedo niste prišli na dan, ne more vedeti, kaj si od njega obetate ter kaj pričakujete v prihodnosti.

V  domala vseh teh primerih je seveda najboljša rešitev pogovor ter pojasnjevanje pričakovanj, želja in načrtov ter tudi dvomov in strahov.

Zato z besedo na dan. Odkrita komunikacija je v končni fazi osnova kvalitetnega razmerja, pa naj bo kronano z zakonom ali ne. Le z njeno pomočjo boste lahko spoznali, pri čem sploh ste in kako zadeve stojijo z vašega ter z njegovega stališča.

Povzeto po portalu Miss Zdrava

Preberite še: Znani Slovenec presenetil drago z zaročnim prstanom, takšen je bil njen odziv (VIDEO)

Morda vas zanima tudi: 5 jasnih znakov, da se ne misli poročiti z vami


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)