To so razlogi, zakaj je seks včasih slab

Vsak, ki se spušča v seksualni odnos, naj bi težil k temu, da bi ta bil kar najboljši in najbolj zadovoljujoč. A zgodi se, da temu ni tako in intimni akt na koncu najbolje opiše pridevnik: slab.

6.2.2022 ob 8:59 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To so razlogi, zakaj je seks včasih slab

Razlogi za to so različni, obstaja pa nekaj najbolj verjetnih, ki jih izpostavlja 24sata.hr.

Seks je postal obveznost

Se zgodi, da seks v razmerju postane obveznost in so trenutki, ko ste v njem resnično uživali, daleč v preteklosti. Najpogostejši razlogi za takšen pogled nanj so preobremenjenost z otroki, gospodinjstvom, kariero.

Prav tako je vse skupaj lahko posledica globljih razpok v odnosu. Vsekakor je, kadar se ti občutki pojavijo, čas, da se vprašate, kaj se skriva v njihovem ozadju.

Imate zlomljeno srce

Bili ste v zvezi, ki se je pred nedavnim končala in vas še vedno razžira srčna bolečina. To bi radi dokončno premagali in en od načinov za spopadanje z njo je seks zaradi tolažbe ali, če hočete, maščevanja.

Najbrž je odveč poudarjati, da ta ne bo prinesel pravega rezultata. In tudi, da v njem ne boste ravno uživali. Nasprotno, po vsej verjetnosti vas bo spomnil na lepe trenutke z bivšim in boste na koncu le še bolj žalostni ter razočarani.

Depresija in seks

En največji sovražnik dobrega seksa je slabo mentalno zdravje, ki se včasih kaže v obliki depresije. Velika večina posameznikov, ki se z njo soočajo, o spolnosti niti ne razmišljajo, saj je depresija povezana z nizkim libidom ter nizko samozavestjo, to pa ne ustvarja pravih pogojev za dober spolni odnos.

Prikriti nameni

Morda ste se odločili za strategijo: osvojila ga bom na prvem zmenku. Zato sta že ob prvem srečanju končala med rjuhami. Čeprav menite, da se bo taktika obnesla in se bo na koncu zaljubil v vas, boste najverjetneje razočarani.

Tako nad samim seksom kot tudi nad končnim razpletom dogajanja. Raje si dajte priložnost in ga najprej spoznajte drugače. Saj veste, seks je najboljši z nekom, ki ga vsaj malo poznate.

Seks z neznancem

Lahko se navežemo na prejšnjo alinejo: seks z neznancem praviloma ne dosega pričakovanj. Prvič, ker se ne poznata in ne vesta, kaj drug drugemu v postelji sploh odgovarja in drugič: morda so posredi opojne substance, ki slabo vplivajo na odziv telesa na dražljaje.

Tu je velikokrat prisotno tudi tveganje za okužbo s spolno prenosljivimi boleznimi ali celo za nezaželeno nosečnost. Zato, če že, nikoli brez zaščite.

Seks brez zaščite

Znova se lahko navežemo na prejšnjo postavko. Seks brez zaščite med drugim pomeni, da nadzor nad svojim zdravjem in življenjem prepuščate v roke nekoga drugega.

Tega si nikoli ne bi smeli dovoliti. Zato vedno poskrbite za primerno zaščito. Tako zaradi zdravja kot tudi z vidika kvalitetnega seksa. Ta zagotovo ne bo dober, če boste med njim stalno razmišljali o tem, kakšne bi lahko bile njegove posledice.

Preberite še: Neprijetna vprašanja, ki si jih mora po desetih letih zveze zastaviti vsak par

Morda vas zanima tudi: 11 znakov, da ste našli seksualno sorodno dušo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)