To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

Jutranje povezovanje prinaša številne pozitivne učinke na zdravje, počutje ter tudi odnos.

23.1.2022 ob 6:14 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To se bo zgodilo, če boste dan začeli z ljubljenjem

"Jutranje ljubljenje spodbuja nastajanje hormona oksitocina v telesu, kar pozitivno vpliva na snovanje družabnih odnosov tekom dneva ter tudi na tesnejše povezovanje s partnerjem," je prepričana ginekologinja Amy Roskin, ki ob tem dodaja, da sicer ni natančnih znanstvenih dokazov, ki bi potrjevali, da je jutranji seks koristnejši od intimnega akta v drugem delu dneva.

Je pa res, da so količine hormonov v telesu zjutraj idealne za izrazitejše občutke in s tem morda znatneje pripomore k boljšemu zdravju srca, k nižanju krvnega tlaka in tudi k nižjemu tveganju za tesnobnost in depresijo kot popoldanski ali večerni seks.

Skratka, jutranji intimni akt v vsakem primeru je koristen. Poglejte pa šest njegovih največjih učinkov na zdravje, počutje in na intimni odnos.

Vzburjenost po naravni poti

Res je, da je pri moških količina testosterona zjutraj v telesu na višku, zato je erekcija pri njih kot na dlani.

A tudi hormoni v ženskem telesu govorijo dobri jutranji spolni izkušnji v prid. Kot je namreč povedala ginekologinja Christie Cobb, je pri njih tedaj povišana raven hormona sreče dopamina, katerega je po zaslugi spalnega ciklusa prav zjutraj največ.

Dopamin je en od hormonov, ki znatno doprinese k boljši in k lažji vzburjenosti ter posledično pripomore k lažjemu doseganju orgazma .

Koktejl kemikaliji za lepši dan

"Spolno vzburjenje in zlasti orgazem, sta povezana z nastajanjem hormona oksitocina. Ta je imenovan tudi hormon razvajanja in povezovanja ter učinkovito znižuje količino hormona stresa, kortizola. To je kombinacija, ki je izjemno koristna za počutje," je povedala Cobbova in dodala:

"Zaradi vpliva hormona oksitocina, boste cel dan boljše volje in se boste počutili bolj povezani s partnerjem, zaradi nižje količine kortizola pa bo dan zagotovo manj stresen oziroma boste vse pritiske lažje obvladovali."

Bolj prisotni boste med seksom

Dejstvo je, da so zjutraj možgani sporočiti in se lažje osredotočijo na prijetna doživetja, ki jih nudi seks, kot zvečer, ko po njih švigajo misli in vtisi dneva, ki je za nami.

"Jutranji seks je zato idealen za zagotavljanje seksualne prisotnosti, ki je zvečer velikokrat okrnjena, s tem so tudi občutki manj izraziti, možnost za doseganje vrhunca pa nižja," še en pozitiven vidik izpostavlja ginekologinja.

Začetek dneva s polno energije

Jutranja pozitivna energija, ki bo ob seksi začetku dneva poplavila telo, bo prisotna še ves dan.

"Zaradi nje boste bolj motivirani, bolj osredotočeni. Lažje se boste skoncentrirali in enostavneje boste premagovali vse morebitne težave. Pozitiven odmerek energije zagotovo ne bo zanemarljiv in hvaležni si boste zanj," niza Roskinejeva.

Razgibali se boste

Na seks lahko gledate kot na telesno aktivnost. In jutranja vadba je ena od najbolj učinkovitih vadb. Torej, jutranja akcija zagotovo združuje prijetno s koristnim.

Potrebovali boste manj ličil

Med seksualnim aktom se izboljša kvaliteta kože. Vanjo pride več krvi in z njo kisika ter hranljivih snovi, polt je zato na pogled bolj sveža in zdrava. Tudi ustnice se zaradi pospešenega dotoka krvi vanje odenejo v izrazitejši odtenek, posledično boste potrebovali manj pudra ter tudi manj šminke.

Skratka, dobrobiti jutranjega seksa nedvomno obstajajo. A naj to ne pomeni, da si ga morate privoščiti. Konec koncev, kot že rečeno, vsak seksualni akt prinaša številne prednosti na zdravje, videz in počutje, na vaju pa je, da določita del dneva, ko vama najbolj odgovarja.

To, da znata izkoristiti trenutek, ki vama je najbolj po volji, šteje največ.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Morda vas zanima tudi: Zlata vredni nasveti ginekologinje za boljši seks


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)