Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

Ženske, ki se zaljubijo v oddane moške, se velikokrat tolažijo z lažmi, ki so daleč od resnice.

13.1.2022 ob 5:44 | Foto: Stefan Amer/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

Obstaja na milijone razlogov, zaradi katerih moški varajo svoje žene ali dekleta. Prav toliko je razlogov, zaradi katerih se ženska zaljubi v nekoga, ki je oddan.

Ter še preden se dodobra zave, postane ljubica. A vsi vemo, kakšno bolečino pri prevaranemu povzroči nezvestoba. Zato ljubice svoje dejanje neredko opravičujejo in upravičujejo. Z lažmi, ki so daleč od resnice, Your Tango pa niza najpogostejših pet.

Če žena (dekle) ne ve, je ne more boleti

To še zdaleč ne drži. Kajti čeprav se trenutno morda res ne zaveda, kaj se dogaja za njenim hrbtom ter živi povsem običajno življenje v veri, da je njen partner ali soprog zvest, bo resnica nekoč prišla na dan.

To se zgodi vedno. In ko bo izvedela, jo bo sesulo. Ona je posvetila življenje človeku in prepričana je, da druga stran ravna enako. Obljubila sta ti, uradno ali neuradno, zvestobo, morda celo že ustvarila družino, stkala življenje drug ob drugem in dejstvo, da jo je on izdal, bo porušilo njen svet.

Da, morda trenutno res ne ve, a ko bo izvedela, bo bolečina velika in močna.

Gre le za seks

Veliko ljudi, ki vara, sebe in ljubimca prepričuje, da gre zgolj za fizično dejanje, da čustva v njem ne igrajo prav nobene vloge.

Morda sprva to celo drži, a dlje, kot se afera vleče, bolj so vpleteni tudi občutki, pojavi se navezanost, pojavi se globlja povezava, ki je prisotna, pa si to nekdo prizna ali ne. In ki jo je, ko enkrat postane močna, zelo težko, če že ne kar nemogoče presekati. Zadeve se s tem zapletejo.

Zavedam se, da se ne smem navezati

Gre za nadaljevanje prejšnje laži, češ, da se vse vrti le okoli seksa. Čeprav se nekdo dobro zaveda, da čustvena povezanost z osebo, ki je že v zvezi, ni najboljša izbira, srce velikokrat ne sledi razumu.

Navezanost pa ustvarja vse večjo potrebo po srečanjih in vse večje tveganje, da bo resnica prišla na dan ter povzročila veliko bolečine in drugih neljubih posledic.

Ko bo pripravljen, bo zapustil ženo, dekle

Ena najpogostejših laži ljubic. In ena največjih neresnic. Morda pripoveduje, da se pripravlja na ločitev in da bo zapustil ženo ter družino. A statistika tu ni na strani nekoga, ki se greje v tuji postelji.

Moški dobro vedo, kaj ženske želijo slišati. In to tudi povedo ter izkoriščajo naivnost. Dokler jim tako dogovarja. Na koncu se v večini primerov vrnejo v domače gnezdo.

Kajti zagotovo je to lažje, kot izpeljati ločitev ali razhod ter se soočati z vsem, kar ta potegne za seboj. So izjeme, a te so tako redke, da ni pametno računati nanje.

Tako nesramna je do njega, da mu bo bolje brez nje

Seveda moški v zvezi ali zakonu opravičuje svoje dejanje. Tudi pred ljubico. In za vse skupaj krivi soprogo ali partnerko, ki je po njegovih besedah do njega groba, nesramna, hladna, celo nasilna, manuipulatorska, skratka, najslabše bitje na svetu.

Ljubica to verjame in je prepričana, da je vse sveta resnica. Ta je največkrat čisto drugačna, on pa se z lažmi posipa s pepelom. Kajti, če bi mu bilo v zakonu res tako hudo in bi bila ona do njega res tako grozna, bi zagotovo izhod iz zveze poiskal brez ljubice. 

Preberite še: Biti ljubica: Deset stvari, zaradi katerih boste jokali

Morda vas zanima tudi: Ženska, s katero vas bo najverjetneje prevaral


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)