Starost, pri kateri vas bo najverjetneje prevaral

V določenem obdobju življenja je varanje najbolj mamljivo.

23.4.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Starost, pri kateri vas bo najverjetneje prevaral

Rezultati nove raziskave, ki jo povzema Your Tango so pokazali, da mlajši Američani redkeje, starejši pa na drugi strani pogosteje, kot v preteklosti, skočijo čez plot.

Natančneje: 50 in 60-letniki so največji prešuštniki. Profesor sociologije z univerze Utah Nichlolas H. Wolfinger se je do sledečih dognanj dokopal z analizo podatkov Inštituta za družinske študije. Znanstveniki z omenjene institucije so sodelujočim v raziskavi, ki so bili poročeni od 20 do 30 let zastavili sledeče vprašanje:

Ste v zakonu seksali s kom drugim, razen s svojim zakonskim partnerjem?

"Večina Američanov sicer ostaja zavezana monogamiji, obstaja pa velika povezava med starostjo in nezvestobo. Glede na dobljene odgovore je namreč mogoče zaključiti, da so skoku čez plot najbolj naklonjene osebe v 50-ih in 60-ih letih starosti, po 70-ih pa težnja po varanju znatno vpade. Najbrž zato, ker so posamezniki preutrujeni za tovrstne dejavnosti," je povedal Wolfinger.

 

Kaj je v ozadju?

Vprašanje, ki se pri tem odpira kar samo je, ali so zakonci v kritičnih letih varanju naklonjeni zato, ker so naveličani zakonskega življenja, ali ker želijo razširiti seksualna obzorja. In odgovor nanj se po mnenju sociologa glasi:

"Najbrž gre za kombinacijo obojega. V 20 ali 30-letnem zakonu zagotovo pride do dolgočasja v seksualnem smislu. Ljudje se drug drugega naveličajo, hkrati bi radi okusili še kaj novega, drugačnega."

In še eno dejstvo, ki ga izpostavlja Wolfinger ter nedvomno vpliva na porast varanja med starejšimi v zadnjih letih: "Viagra ter podobna zdravila za zdravljenje erektilne disfunkcije, ki so na voljo zadnjih 20 let, vsekakor odpirajo poti za omenjene seksualne aktivnosti. Podatki namreč kažejo, da se ob nastopu Abrahama 50 odstotkov moških sreča z erektilno disfunkcijo, do starosti 60 let ta odstotek naraste še za deset. Po zaslugi Viagre in drugih podobnih stimulansov je ta težava odpravljena, zadeve spodaj je mogoče ponovno spraviti v pogon in zato … varajo.«"

Je pa v celotni zgodbi zanimivo to, da tudi tisti, ki varajo, nezvestobo drugih obsojajo. Trije od štirih odraslih Američanov namreč menijo, da je varanje nedopustno. A očitno le, kadar čez plot skačejo drugi.

Preberite še: Skušnjava pred skokom čez plot in kako ga preprečiti

Morda vas zanima tudi: Prekleta ljubica! (Piše: Mateja)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)