Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

Moški so pozimi bolj zagreti, seks in romantika jim pomenita več.

20.1.2022 ob 1:43 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Presenetljiv vpliv zime na seksualnost moških

S pomočjo aplikacije za spletne zmenke so seksologi opravili anketo, katere rezultati nedvoumno pričajo, da si moški pozimi znatneje, kot v toplem delu leta, želijo intimne družbe.

V anketi je sodelovalo tisoč junakov in vsak peti je povedal, da bi pozimi raje, kot sam, več časa preživljal s partnerko, čeprav med njima ni neizmerno močne kemije.

A ne zgolj zaradi seksa, moški si pozimi, v primerjavi z drugimi deli leta, želijo tudi več romantike, nežnosti in pristnosti. Izvajalci ankete so hoteli pojasnilo, zakaj je temu tako in so se zato obrnili na terapevtko, ki pomaga parom iz takšnih ter drugačnih zagat: Rachel A. Sussman.

Takole je pojasnila fenomen:

"Poletje zlasti samske in moške v neobveznih razmerjih praviloma spodbuja k ležernemu življenju ter ohlapnim odnosom. Tedaj bi se čustveni obvezi najraje izognili in bi z veseljem počeli vse, kar hočejo ter kadar hočejo. Zima je na drugi strani bolj moreča, večkrat se v njej začuti čustveno praznino in moški se, tako kot ženske, večkrat počutijo osamljeni." 

Zanimivo je tisto, kar je skrito

Odgovor na vprašanje, zakaj se pojavi tudi večja potreba po seksu, je po njenih besedah preprost in dokaj banalen:

"Poleti dekleta in ženske v lahkih in seksi oblačilih veliko pokažejo, zima na drugi strani v moških prebuja domišljijo in ugibanja, kaj se skriva pod oblačili. Kajti splošno prepričanje, da večja izpostavljenost telesa junake vzburja, v večini primerov ne drži. Zanimivo je tisto, kar je očem skrito."

S pomočjo omenjene študije, katere rezultati so bili objavljeni v blogu z naslovom 'The Psychology of Human Sexuality', so znanstveniki odkrili še, da letni časi ne vplivajo na to, kako močno je nekomu privlačen obraz, vplivajo pa na privlačnost telesa nasprotnega spola.

Tako je žensko telo za moške najprivlačnejše od decembra do januarja, piše Deccan Chronicle.

Preberite še: Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Morda vas zanima tudi: Zlata vredni nasveti ginekologinje za boljši seks


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)