Vprašanja o seksu, ki se jih bojite zastaviti

Tu so tudi odgovori nanje.

25.4.2019 ob 4:47

seks_spolnost_moski_zenska_postelja_varanje_zvestoba_zveza_ljubezen_polozaj2.jpg

Čeprav živimo v 21. stoletju, pogovori o seksu še vedno zbujajo nemalo zadrege. Ne glede na starost in izkušnje, se mnogim v povezavi z njim porajajo vprašanja, ki si jih ne upajo zastaviti.

Da zaradi zadrege ne bi živeli v nevednosti, so na portalu Your Tango zbrali šest malo nenavadnih vprašanj na temo človeške spolnosti in za vse, ki jih mučijo z njim povezane dileme, nanje tudi odgovorili. 

Moram dragemu povedati, koliko partnerjev sem imela pred njim?

Čeprav je odkritost temelj vsakega stabilnega razmerja, so tako moški kot ženske v zadregi, ko v novi zvezi pride na dnevni red tema o bivših. Natančneje o številu teh. Odgovor na vprašanje, ali povedati, koliko je teh bilo se glasi: ne.

Seveda mu lahko poveš, če to želiš sama, v kolikor pa bi to storila zgolj zato, da bi potešila njegovo radovednost vedi, da mu števila ni treba vedeti. Konec koncev naj tvoja zgodovina na vajin odnos ne bi vplivala.

Ali tudi moški igrajo orgazme?

Morda je malo težko verjeti, a dokazano je, da tudi moški včasih v postelji niso ravno pošteni. V publikaciji The Journal of Sexual and Relationship Therapy so leta 2016 objavili rezultate raziskave, ki je dokazala, da je približno 30 odstotkov vseh pripadnikov močnejšega spola vsaj enkrat že zaigralo vrhunec.

Kako pogosto je normalno masturbirati?

Tako moškim, kot ženskam masturbacija prinaša svojevrstno sprostitev. Samozadovoljevanje je nekaj povsem normalnega in priporočljivega. Kako pogosto pa naj bi se igrali sami s seboj? Obstaja meja? Se lahko med tem kaj zalomi? Vprašanja, ki si jih zastavljajo zlasti ženske. 

In odgovor? V resnici ne obstaja željenega, priporočljivega ali sprejemljivega števila. V kolikor ti masturbacija prinaša zadovoljstvo, se ji predajaj, kolikor te je volja. Počni to nekajkrat na dan ali na teden. V resnici ni pomembno kako pogosto, pomembno je le, da med njo uživaš. In ne, to ne pomeni, da bo seks z dragim na račun tega trpel. Nasprotno. Samozadovoljevanje je med drugim pot do spoznavanja svojega telesa in več, kot boš o njem vedela, bolj boš lahko uživala tedaj, ko se bosta strastem predajala v dvoje.

Bi po seksu res morala na malo potrebo?

Okužbe urinalnega trakta je treba jemati resno. In ker jih mala potreba po spolnem odnosu lahko prepreči, bi ta nasvet nedvomno morala upoštevati.

Je normalno, da je moja vagina glasna?

Včasih se tedaj, ko se igraš sama s seboj ali z dragim, vagina na to odziva z glasovi, ki nekoliko spominjajo na spuščanje vetrov. Zvok te spravi v zadrego in sprašuješ se, kaj si o tem misli on in ali je to sploh normalno.

Morda se začneš celo opravičevati, a takoj prenehaj s tem. Kajti vse skupaj ni nič neobičajnega. Do zvoka pride, ker se med pritiski iz nožnice izloča zrak, na kar konec koncev nimaš nobenega vpliva. Ko se bo to znova zgodilo, vse skupaj ignoriraj in nadaljuj z zadevami.

Je nenavadno, da mi je analni seks ljubši od vaginalnega?

Obstaja nešteto poz ter načinov penetracije in med njimi nedvomno vsak lahko najde tisto, kar mu najbolj odgovarja. Seveda je treba malo ali veliko eksperimentirati ter to odkriti. Med iskanjem idealnega spolnega odnosa boš morda spoznala, da ti je analni seks ljubši od vaginalnega.

Nič hudega in nič nenormalnega. Gre za tvoje telo in zaslužiš si tisto, kar ti prinaša največ užitka. Torej se mu z veseljem predajaj, čeprav ga nobena od tvojih prijateljic ne mara preveč. 

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Nekoč boste znova srečni (7 resnic o življenju po razhodu) ali pa Resnične izpovedi žensk: Varala sem nasilneža, nekaj je manjkalo (in drugi razlogi za nezvestobo)

Priporočamo tudi: Verjamete, da trpi tudi tisti, ki vara?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)