3 prepovedane stvari pred seksom

Nekatera dejanja lahko užitek pokvarijo in še več – imajo negativne posledice.

27.4.2018 ob 4:55

poljub_micna_ThinkstockPhotos-941194044.jpg

Seks je strasten trenutek, v katerem bi morali predvsem uživati. A obstajajo nekatera dejanja, ki prav ta užitek lahko pokvarijo in še več – imajo negativne posledice. Poglejte troje takih, ki bi se jim morala vsaka pripadnica nežnejšega spola tik pred intimnim odnosom izogniti.

Depilacija

Če si obetate vročo noč, trenutki neposredno pred njo niso primerni za depilacijo. Bolje bo, če si jo boste privoščili vsaj nekaj dni pred načrtovanim dogodkom. Med spolnim odnosom namreč prihaja do znatnega trenja in povečanega znojenja intimnih predelov, in če jih boste depilirali tik pred akcijo, boste kaj lahko utrpeli zoprno vnetje ter razdraženo kožo, ki bo zaradi pekočega občutka seksu dala grenak priokus.

Zdravila proti alergijam

Zdravila, ki blažijo alergijske odzive telesa, denimo antihistaminiki, sproščajo telo. Prav tako imajo ti močan vpliv na vse sluznice telesa, torej tudi na tiste intimnega področja. S tem ovirajo sproščanje vaginalne sluzi, seks pa je zato kaj lahko neprijeten. Pomanjkanje sluzi je namreč povezano z večjim trenjem in bolečino med spolnim odnosom ter tudi z manjšo možnostjo za orgazem. Torej z zdravilom, ki ga je predpisal zdravnik počakajte, da se zadeve v postelji končajo.

Poln mehur

Vrtinec strasti vaju je že potegnil vase, čustva so povsem razvneta, a nenadoma začutite, da vas telo opozarja na poln mehur. Nikar ne čakajte, da se vse skupaj konča, in ne odlašajte z odhodom na stranišče. Mehur se namreč nahaja blizu vagine in vsak dodaten pritisk nanj bo izzval nelagodje, seks zato ne bo prijeten in ne sproščujoč. Prekinite igro, nadaljevanje bo veliko prijetnejše, kot če bi malo potrebo zadrževali do konca vročega srečanja.


PREBERI še // 3 stvari, s katerimi škodujete svoji vagini

Avtorica: M. FL. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)