5 zanimivih dejstev, ki jih o klitorisu še nisi slišala

Dokazi, da se šola življenja nikoli ne konča.

20.4.2018 ob 4:00

klitoris_vagina_micna.jpg

Klitoris, ženski organ strasti, prinaša nemalo zadovoljstva in zabave. Prav to je dovolj velik razlog, da o njem spoznate še nekaj manj znanih dejstev. Denimo naslednjih pet.

Zagotavlja zadovoljstvo

Klitoris ima samo eno nalogo: pripadnicam nežnejšega spola pričarati zadovoljstvo. Gre za edini telesni organ, ki je namenjen zgolj užitku. Na srečo, kajti večina pripadnic nežnejšega spola orgazma ne zmore doživeti le s penetracijo.

Živcira, a na dober način

Na klitorisu se nahaja več kot 8000 živčnih končičev. To je dvakrat več kot na glavici penisa. Prav v tem tiči odgovor na vprašanje, zakaj je tako občutljiv.

Neposredno je povezan z možgani

Prek številnih živčnih končičev je neposredno povezan z našimi malimi sivimi celicami. Erotični film ima tako nanj neposreden vpliv. Ter seveda obratno: kadar ste zaskrbljeni in se težko sprostite, je vzburjenje težje dosegljivo.

Večji je, kot se vam zdi

Klitoris je veliko večji, kot meni večina. Tisto, kar je očem vidno, je namreč le njegov manjši del. Njegovo tkivo sega kar devet centimetrov v telo. Najnovejše študije celo namigujejo, da se v telesu zaključi z razvpito G-točko.

Raste in raste

Zaradi hormonskih sprememb klitoris raste tudi po puberteti. Po menopavzi je lahko dvakrat večji kot v najstniških letih. A to ne pomeni, da je manj občutljiv.

PREBERITE še // Najboljše poze za skupno masturbacijo

Avtorica: M. F. 
Foto: Pexels


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)