Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Pri iskanju sorodne duše lahko z naslednjimi petimi koraki poskrbite, da nikoli več ne boste pristali v objemu gospoda napačnega.

24.5.2022 ob 8:39 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Po zadnjem razhodu se obupano sprašujete, zakaj vedno znova pristajate v naročju napačnega in kaj počnete narobe, da vselej spregledate pravega.

Res je, izbirate sami in krivdo za ljubezenske brodolome morate v prvi vrsti pripisati sebi.

Your Tango pa navaja pet preprostih načinov, s pomočjo katerih ne boste več izbirali gospoda napačnega, temveč boste končno pristali v naročju gospoda pravega.

Spoznajte, česa si želite

Morda ste prepričani, da to že dobro veste, pa je temu res tako? Imate jasna merila, od katerih ne bi bili pripravljeni za nobeno ceno odstopati? Res je, da je včasih treba zamižati na eno oko in malo spregledati kakšno napako, a glede nekaterih postavk morate biti trdni in neomajni.

Da bi jih lahko določili, se morate resnično zazreti vase in se vprašati, kaj vam v življenju in odnosu pomeni največ: je to finančna varnost, lep videz, dinamično življenje, velika družina … merila postavite sami. In se odločajte na njihovi podlagi.

Zazrite se v preteklost

Stari rek pravi, da se na napakah učimo, ne smemo pa jih ponavljati. Upoštevajte ga. In upoštevajte tudi tistega, ki opozarja, da je norost ubirati vedno ene in iste poti ter pričakovati drugačen rezultat.

Torej se zazrite v preteklost in v zveze, ki ste jih že preživeli. Povprašajte se, kaj je šlo v njih narobe, odkrito si odgovorite, kaj bi morali drugače početi sami in to upoštevajte pri nadaljnjih spoznavanjih.

Ne ignorirajte rdečih zastavic

V fazi zaljubljenosti jih je težko opaziti, še težje pa ob njih ukrepati. A čas je, da jim začnete namenjati zasluženo pozornost.

Drobna opozorila, ki vam govorijo, da niste na najboljši poti, sčasoma sicer postanejo grožnje. Ne glede na to, v čem rdeče zastavice  prepoznate: v njegovi zgodovini, v njegovem obnašanju, v odnosu, ki ga goji do drugih … ne čakajte, da bodo izginile.

Kajti ne bodo, vi pa boste znova ujeti v odnos, ki vam ne prinaša tistega, kar bi si želeli.

Poslušajte prijatelje

Oni imajo prav, ko pravijo, da nekdo ni za vas. Ne govorijo vam tega zato, ker bi vam zavidali, temveč zato, ker so glede vašega izbranca objektivnejši od vas samih in prepoznajo napake ter pasti, ki jih vi skozi rožnata očala spregledate.

Ne bojte se biti sami

Ne hitite v zvezo na vrat na nos samo zato, ker nočete biti sami, zato, ker so v zvezi vaše prijateljice ali zato, ker vas k temu nagovarja mama.

Samski stan v bistvu ni nekaj slabega, poleg vseh prednosti, ki jih prinaša, vam zagotavlja tudi čas, v katerem se res lahko posvečate sebi in spoznavate svoje najgloblje želje ter pričakovanja.

 S tem, ko jih boste ozavestili, boste lažje postavili merila, lažje boste preprečili pretekle napake, prijateljem ne boste zamerili kritike izbranca in predvsem: dovolj hitro boste opazili rdeče zastavice in ne boste znova pristali ob gospodu napačnemu.

Preberite še: Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

Morda vas zanima tudi: Miti o ljubezni, ki ovirajo zdravo razmerje (in sodoben način iskanja sorodne duše)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)