Sedem jasnih znakov, da ni pravi

Včasih je težko prepoznati znake, ki pričajo, da nekdo pač ne more biti vaša sorodna duša.

17.4.2021 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Sedem jasnih znakov, da ni pravi

Najti človeka, s katerim bi spletli varno gnezdo, ni vedno mačji kašelj. Včasih se za trenutek že zazdi, da bi nekdo lahko bil tisti pravi, a se žal izkaže, da je prvi vtis varal.

Kateri pa so znaki, ki že zgodaj opozarjajo, da to pač ni to?  Nekaj najbolj očitnih izpostavlja Your tango. Takole navaja sedem dokazov, da nekdo ni vaša sorodna duša.

Ne razume vaših prioritet

Ni res, da se sorodni duši v vsem strinjata ter da si delita enake prioritete. Pomembno pa je, da te, čeprav imata različne, vzajemno spoštujeta. In če nekdo vaših ne, jih ne ceni, vas zaradi njih celo zaničuje ali ponižuje ter vas pri doseganju ciljev ne spodbuja, je nekaj kot na dlani: on ni vaša sorodna duša. Žal.

Obsoja vas

Morda mu ni všeč tisto, kar je všeč vam in ima drugačen pogled na življenje, kot ga imate sami. S tem ni nič narobe. Narobe pa je, če kot prave dojema le svoje načine razmišljanja in smernice življenja, vam jih vsiljuje in vas, če se mu niste pripravljeni podrediti, obsoja. Sorodna duša tega ne počne.

Občutek imate, da je vsega preveč

Ob njem se sicer počutite čudovito. Razvaja vas, zanj ste princeska, a včasih je vse pozornosti, ki vam jo namenja, kar malo preveč. Zasipa vas s klici, darili, vabi vas na izlete, komplimentov nikoli ne zmanjka in vam se velikokat zdi, da preprosto ne morete zadihati ter si malo oddahniti. Tudi to žal ni najboljši znak.

Njegove šale za vas niso smešne

Smisel za humor je pomembna sestavina razmerja. Par, ki se skupaj smeji, lahko osnuje dolgo zvezo, saj zmore težave in zapreke premagovati s humorjem. Če pa se vam njegove šale ne zdijo prav nič smešne in zabavne ter vas ne zna spravit v smeh, bo bolje, da si nastavita ogledalo in si priznata, da preprosto nista namenjena drug drugemu.

 

Ne zdi se vam vredno, da bi mu odpisovali

Z nekom, ki vam je res všeč, bi radi bili  stalno v stiku. Kar pomeni, da njegovi klici ali sporočila nikoli ne ostanejo spregledani. Kadar se vam z njimi ne ljubi ukvarjati ter odlašate in odlašate, se nima smisla pretvarjati, da vam pomeni nekaj več.

Nimate občutka, da bi z njim morali deliti vse, kar se vam zgodi

Prva misel, ko vas nekaj razveseli, ko vas razžalosti, razočara ali preseneti bi moral biti človek, ki ste mu podarili srce. Kajti njemu hočete zaupati vsa čustva, ki se bijejo v vas. Če vam partner tedaj ne pride na misel je škoda pretvarjati se, da je za vas nekaj posebnega.

Ob njem je vse težko

Nihče ne trdi, da uspešna razmerja tečejo sama po sebi in brez težav. A če se vam dozdeva, da med vama nič ni enostavnega, da se vselej zapletata v zanke in da nikakor ne moreta uresničevati skupnih načrtov, potem se je brez pomena slepiti, da bosta nekoč osnovala uspešno zvezo.

Preberite še: Vse sladkosti samskega stanu (osebne izpovedi)

Morda vas zanima tudi: Moja sorodna duša ni moški (Piše: Mateja)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)