To so jasni dokazi, da ste našli sorodno dušo

Če niste prepričani, da je ob vas vaša sorodna duša, poglejte dokaze, da so vaši dvomi povsem odveč.

13.3.2021 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

 To so jasni dokazi, da ste našli sorodno dušo

Sorodna duša je nekdo, ki nas dopolnjuje, izpopolnjuje, sprejema takšne, kot smo, je najboljši prijatelj, v odnosu z njim je potrebnih le malo kompromisov, kljub temu pa je prisotna močna povezava. Sorodna duša razume naše potrebe, prepoznava naše občutke in nam vedno stoji ob strani.

Pa takšna oseba sploh obstaja? Tisti, ki v sorodne duše verjamejo so prepričani, da ima vsak svojo, je pa res, da nikjer ni zagotovila, da jo vsak tudi sreča. Kaj pa dokazuje, da ste vi svojo našli?

Sorodna duša je predana

Predanost je pomembna kvaliteta vsakega, zlasti intimnega odnosa. Premore jo človek, ki vam je zvest, je zanesljiv in vas nikoli ne pusti na cedilu ter je zato nekdo, ki bi lahko bil vaša sorodna duša.

Sorodna duša vedno nudi podporo

Ne glede na to, kako se zapletejo zadeve, v kakšni dilemi ali stiski se človek znajde, če ima tedaj ob sebi nekoga, ki ga spodbuja, podpira in ga navdaja z novim upanjem, je vse veliko lažje. Vse to pa zmore le oseba, za katero lahko trdite, da je vaša sorodna duša.

 

Ima vam podobne norme in moralne vrednote

Moralna načela, vrednote in poglede na različne vidike življenja je težko spreminjati, saj jih, kot različne vzorce obnašanja, osvajamo vse od malih nog. Pričakovati, da jih bo nekdo spreminjal v prid partnerja, je nerealno, v družbi sorodne duše pa tudi povsem nepotrebno, saj je ta glede omenjenega na istem bregu z vami.

V vas prebuja najboljše

Človek vedno raste in zori, osvaja nova znanja, izkušnje in sposobnosti. Nekdo, ki je sorodna duša, na to ne gleda kot na grožnjo, temveč kot na pomembno kvaliteto, ki jo spodbuja in s tem pomaga pri uresničevanju sanj ter želja.

Komunikacija s sorodno dušo je odkrita in sproščena

V njeni družbi je strah, da vas bo obsojala zaradi izrečenih besed, odveč. Kajti s sorodno dušo lahko odkrito ter sproščeno govorite o čisto vsem, izražate svoja opažanja, misli, ideje in pričakovanja, razkrivate najbolj skrito plat in ste vi lahko resnično vi.

Preberite še: Pet moških v življenju vsake ženske

Morda vas zanima tudi: Moja sorodna duša ni moški (Piše: Mateja)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)