Vaju mika trojček? To morata vedeti, preden vama uniči razmerje.

To morata vedeti, če razmišljata o njem.

19.6.2019 ob 4:15

zveza_seks_ljubezen_par_spolnost2.jpg

Nešteto je nasvetov, kako v spalnici zadeve prestaviti na višjo raven. Ti neredko vključujejo seks v troje.  Za mnoge tabu, kateremu se v fantazijah predaja veliko posameznikov in parov, v resničnem svetu nekoliko manj. Neredko je namreč prisoten kanček strahu, kako bo dogodek vplival na zvezo. Z dragim razmišljata o njem? Torej vama bodo nedvomno prav prišli nasveti spolne terapevtke Vanesse Marin, ki pravi, da se vanj ne smeta brezglavo spustiti, temveč ga morata skrbno načrtovati. Pri tem pa slediti šestim ključnim postavkam.

Razmislita, ali je res vredno

Če o njem razmišljata, se pogovarjata in ga celo načrtujeta že daljši čas, bi morda morala znova predebatirati vajine želje in se predvsem resno vprašati, ali sta oba pripravljena na takšno izkušnjo. Ob tem nedvomno velja upoštevati dejstvo, da je fantaziranje o nečem velikokrat bolj razburljivo, kot dejansko uresničevanje fantazij. V sanjah je dovoljeno vse, ni meja, spuščata se lahko v podrobnosti, razkrivata skrite želje, si na podlagi erotičnih del in porno filmov zamišljata, kako bi zadeve izpadle. V resnici seks v troje najbrž ne bo tako pisan, pester in neomejen, ter morda ne bo predstavljal tako prijetne izkušnje, kot sta jo deležna v sanjskem svetu. Nedvomno dejstva, o katerih morata razmisliti.

Postavita jasne meje

Torej, sprejela sta odločitev. Naslednji korak je strogo postavljanje meja in izražanje pričakovanj. Zadrega je pri tem odveč. Jasno povejta, kaj si od izkušnje obetata, koga bi povabila k sebi v posteljo: še eno žensko, še enega moškega. Bodo vsi trije enakovredni, ali bo en zgolj opazovalec. Bo tretja oseba vključena v celoten spolni akt ali samo v predigro? Bo deležna poljubov ali ne? Bo potem ostala, ali odšla? Poskrbita, da bodo vajine želje in pričakovanja usklajene, določita meje, ki jih ne bosta prestopila. Omislita si skrivno kodo, s katero bosta drug drugemu nakazala, da vama med aktom ni prijetno. Prav tako o vsem tem govorita s tistim, s katerim nameravata trojčka izpeljati. Presenečenja za nikogar od udeleženih niso na mestu.

Začnita iskati

To dandanes ni težko. Svetovni splet je odličen pripomoček, s katerim bosta lahko skupaj izbrala tretjega člana. Obstajajo celo posebne spletne strani, kjer posamezniki iščejo podobne izkušnje. Lahko se odločita tudi za osebno spoznavanje, denimo na zabavi ali v baru. V tem primeru po ovinkih nakažita, kakšne so vajine namere in skušajta izvedeti, kaj o tem meni žrtev. Glede na njene pozitivne odzive predlagajta izziv. Terapevtka ob tem strogo odsvetuje, da bi k sebi v posteljo povabila prijatelja ali znanca. Trojčka si kasneje ni mogoče odmisliti in kaj lahko bo vse skupaj med vas vsadilo nepremostljivo zadrego ter uničilo odnose.

Ne hitita

Torej, izbrala sta kandidata (kandidatko). A nikar ne prehitevajta. Preden se podate v skupno avanturo, se vsaj nekoliko spoznajte izven postelje. Morda na večerji, na pijači ali na drugačnem druženju. Čeprav gre zgolj za enkratno dejanje, kemija šteje. In če kateremu od vaju med druženjem z izbrano osebo ne bo prijetno, raje iščita naprej. Trojček naj bi pozitivno izkušnjo predstavljal za oba.

Korak za korakom

Zadeve sta pripeljala do spalnice. In tudi tu nestrpnost ni na mestu. Začnite s sproščujočim pogovorom, morda prigrizkom, pijačko, spogledujte se, šalite in počasi nadaljujte z razvajanjem, ki bo prešlo v nekaj več. Kaj to bo, naj bo v skladu z željami in pričakovanji vseh treh udeležencev, ki so jih seveda jasno izrazili.

Kaj pa ljubosumje?

Včasih se mu je nemogoče izogniti. Ker dragega ljubite (in on ljubi vas) vam morda ne bo ravno prijetno opazovati, kako razvaja drugo žensko. Tako kot ne bo vselej prijetno njemu, če bo tretja oseba moški. To je nedvomno postavka, o kateri je treba razmisliti pred samim dejanjem in si resnično pošteno odgovoriti na vprašanje, če bosta ljubosumje zmogla premagati, ali vaju bo glodalo tako močno, da bo ogrozilo vajino razmerje. V kolikor za to obstaja najmanjša možnost, se tej obliki seksa raje še naprej predajajta zgolj v svojih spolnih fantazijah.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: Kljub obilici dela lahko najdete ljubezen ALI Pretresljiva izpoved Severine: “Mama me po porodu pet mesecev ni mogla vzeti v naročje”

Ali pa: 10 malenkosti, ki jih vsak fant opazi (pa tega morda še sam ne ve)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)