V razmerju ne izgubite sebe

Obdržita ločene hobije, jasna stališča in vsak svojo mrežo prijateljev.

15.5.2015 ob 1:00

shutterstock_235805317.jpg

V razmerju se marsikomu zgodi, da izgubi lastni jaz. Čustva, občutki, načrti niso več zgolj vaši, pač pa postanejo skupni s partnerjevimi. Vse lepo in prav, če to ne bi povzročalo krize identitete, ta pa sčasoma privede do izgube samega sebe, lastnih stališč, želja in prioritet.

Da do tega v vajini zvezi ne bi prišlo, upoštevajte tri preproste nasvete in kljub srečnemu razmerju ohranita vsak svoj lastni jaz.

Prijatelji za podporo

Zlasti na začetku zveze mnogi zanemarijo prijatelje, kar pa nikakor ni dobro. Prijatelji so tisti, ki vam bodo vedno stali ob strani ter vam omogočali drugačen pogled na svet. Oni vam bodo brez dlake na jeziku povedali, kdaj se motite, vam pomagali in nudili uteho, ko vam bo hudo. So pomembna sestavina vašega življenja in vam bodo vedno omogočili ohraniti tudi lastno osebnost.

shutterstock_148045385.jpg

S hobiji boste boljši

S hobiji, ki so drugačni od tistih, ki se jim predaja partner, boste prav tako lažje ohranili lastno identiteto, torej tisto, s katero ste na prvem mestu pritegnili pozornost svoje boljše polovice. Preprosto sledite svoji strasti, zaradi nje se boste počutili bolje in boste zato tudi boljši partner.

Ohranite svoja stališča

Prav nič narobe ni, če se z dragim ne strinjata vedno, oba pa morata vedno imeti pravico izraziti svoje mnenje. S tem kažeta, da se znata postavita zase in da ostajata zvesta svojim načelom. Ostanite prepričani vase in neodvisni od drugih. Taka drža je nedvomno bolj privlačna in vam omogoča ostati tisto, kar ste.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)