Za lepši dom: Očistite tri stvari in stanovanje bo povsem drugačno

Ko ni časa, a je čiščenje nujno.

11.8.2016 ob 7:30

ciscenje_shutterstock_159445406.jpg

Komaj najdete čas za spanje, kaj šele za temeljito čiščenje doma. A ker vam pogled na nakopičen nered že dodobra načenja živce, si poglejte tri preproste načine, s katerimi bodo vaši najljubši (in najpogosteje uporabljeni) pripomočki v hipu brezhibno čisti, vi pa vsaj kanček boljše volje.

Nam že sledite na Facebooku?

Očistite mikrovalovko

V naglici v njej vsak dan pogrevate hrano, a vsakič, ko jo odprete, se zgrozite nad vsem, kar vas pozdravlja z njenih sten. Kdo ve, ostanki kolikih obrokov so nakopičeni na njih, misija čiščenje pa se zdi nemogoča ter daleč preveč zahtevna, da bi se je lotili mimogrede. 

mv.jpg

V resnici se motite. Kajti vse, kar potrebujete, da bi ponovno zasijala, je malce alkoholnega kisa, za mikrovalovko primerna posoda in nekaj, s čimer se boste zamotili medtem, ko boste kis pet ali deset minut v njej segrevali. Po tolikšnem času posodo z njim vzemite iz pečice (pazite, ker je vroča), njene stene pa obrišite s krpo. Priznati boste morali, da ste že pozabili, kako bele so.

Odvrzite nekaj embalaže

Tiste plastične, v katerih že pripravljene obroke zlagate v zamrzovalnik in jih nato v časovni stiski hitro pogrejete. Če pokrovov nikjer več ne najdete, (ali če se vam na policah kopičijo samo ti), si vzemite pet minut za igrico odvrzi neuporabno plastično posodo

ciscenje_shutterstock_27624553.jpg

Ohranite le celo, uporabno in nepoškodovano embalažo. Učinek bo trojen: vaša omara bo pospravljena, nikoli več ne boste zaman iskali pripadajočega pokrova (ali posode) in seveda, kar je najpomembnejše, vi boste boljše volje.

Očistite žaluzije

Vsako jutro, ko jih odprete se zgrozite nad prahom, ki se na njih kopiči, čiščenje pa se vam zdi preveč mukotrpno in zahtevno. V resnici ni tako. 

ciscenje_shutterstock_400557631.jpg

Potrebujete prijemalko za špagete, ki spominja na veliko pinceto, krpo in pet minut. S krpo prekrijte notranjo stran krakov prijemalke, med oba ujemite posamične lamele in zapeljite po njih. Pogled skozi okno bo lepši, vaše počutje pa že od samega jutra boljše.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)