Triki, ki jih zagotovo ne poznate in vam bodo v kuhinji vedno v pomoč

Ker dobri nasveti nikoli niso odveč.

11.7.2016 ob 6:30

kuhinja.jpg

Takšni in drugačni gospodinjski triki ter nasveti so vedno dobrodošli. Poglejte, s katerimi boste podaljšali delovanje vaših naprav, izboljšali okus živil ali si olajšali delo.

Nam že sledite na Facebooku?

Namastite metlice

Preden začnete z mešalnikom mešati testo, njegovi metlici premažite z oljem. Tako se sestavine peciva ne bodo prijemale nanju in lažje ju boste očistili.

Ostra rezila

Da bi vaš blender deloval dolgo in bi bila njegova rezila čim dlje ostra, morate sestavine za napitke, sladice ali kremne omake vanj dodajati v pravem vrstnem redu: začnite s tekočimi sestavinam, kot so jogurt, mleko ali voda, dodajte manjše sadje in zelenjavo, nadaljujte z večjimi kosi, čisto na koncu pa naj na vrsto pride led.

Pregrevanje blenderja

Če v blendreju meljete orehe, lešnike ali druge trše snovi, ga vsakih nekaj minut ugasnite in preprečite pregrevanje motorja. 

Pravila pomivalnega stroja

V pomivalnem stroju veljajo pravila: na sredino zložite krožnike, na katerih so ostanki špinače, omak in kremnih juh. Na sredini so namreč curki vode najmočnejši in bodo zlahka kos večji umazaniji. Ob robovih je koncentracija detergenta najmočnejša, zato ob njih zlagajte posodo s trdovratnimi, mastnimi madeži.

Krožniki in mikrovalkovka

Krožniki kvadratne oblike ne sodijo v mikrovalovko. Pravi koti posode privlačijo več energije in hrana na njih se lahko razkuha. 

Uravnajte temperaturo

Če ima vaš opekač možnost uravnavanja temperature, jo izkoristite. Nekaj dni star polnozrnat kruh zahteva nižjo temperaturo od svežega belega. 

Kdaj soliti?

Jedi dodatno solite šele, ko jih vzamete iz mikrovalovke. Sol privlači več temperature in delčki hrane, kjer je začimbe največ, postanejo suhi ter brez okusa. 

Uporabljajte pokrovke

Posodo med kuhanjem pokrivajte. Tako prihranite do 20 odstotkov energije in zmanjšate količino vlage v kuhinji.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)