Tudi pralni stroj potrebuje čiščenje

Njegov namen je res zagotavljanje čistoče, a ni tako snažen, kot se vam zdi.

24.1.2016 ob 9:15

shutterstock_114201574.jpgshutterstock_114201574.jpg

Čeprav se vam morda zdi, da je pralni stroj povsem čist in ne potrebuje dodatnega čiščenja, se zagotovo motite. Tudi v vašem se namreč nalagajo vodni kamen ter ostanki detergentov in mehčalca, to pa povečuje tveganje za okvare, kar ovira brezhibno pranje perila. Pralni stroj morate zato vsaj enkrat na mesec očistiti. Kako, pa vam svetuje Mična.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

  • V boben nalijte dva decilitra alkoholnega kisa ali limoninega soka.

  • Pralni stroj zaženite, naj prazen opere cel cikel pri najvišji temperaturi. Tako boste iz njega pregnali neprijeten vonj ter nakopičene ostanke detergenta, plesni in vodnega kamna.

  • Ko bo končal, odprite vrata ter gumo na njih obrišite s krpo, namočeno v alkoholni kis. Tudi na njej se namreč zadržuje veliko plesni, umazanije in ostankov detergentov.
  • Očistite dozirno posodo: odstranite snemljivi del, ga namočite v vodi s kisom in nato zdrgnite s krtačko.

  • Notranjost dozirne posodo poškropite z mešanico alkoholnega kisa in vode (50:50), počakajte nekaj minut ter jo očistite s staro zobno ščetko.

  • Očiščen pralni stroj pustite odprt, da se dodobra posuši.

Glede na to, da se ostanki mehčalca pogosto kopičijo v pralnem stroju, ga vsaj občasno zamenjajte z alkoholnim kisom (naljite ga v razdelek za mehčalec) in mu dodajte nekaj kapljic izbranega eteričnega olja. Ne bojte se specifičnega vonja kisa, saj bo med pranjem izginil, oblačila bodo mehka, pralni stroj pa čist.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)