Feng šuj nasveti za prijetno spalnico

Poglejte, kaj v njej morate imeti.

25.11.2016 ob 7:00

feng_suj_shutterstock_338714900.jpg

Po feng šuju urejena spalnica prinaša številne pozitivne učinke. Ne samo, da se boste v njej spočili, sprostili ter naspali, lepo in pravilno urejena spalnica zagotavlja tudi zdravo in uspešno razmerje. Poglejte torej, kaj v njej ne sme manjkati.

Nam že sledite na Facebooku

Dobra postelja

Povsem jasno je, da spalnica brez postelje ne obstaja. A ne samo, da je, pomembno je tudi, kakšna je. Izberite dobro posteljo s kvalitetnim ležiščem in jo postavite na, po feng šuju, najboljše mesto. Idealno je tisto, ki je čim dlje od vrat. Vzglavje naj bo ob steni, noge pa naj tedaj, ko v ležite v postelji, nikoli ne kažejo neposredno proti vratom. Če druge možnosti nimate, med noge in vrata postavite pregrado, denimo manjši regal.

Najboljša posteljnina je bombažna, svilena, lanena ali volnena. Izogibajte se umetnim materialom. Naj bo čista, vsak dan prezračena in naj ne sega do tal. 

Iz naravnih materialov naj bo tudi ležišče, saj umetni povzročajo utrujenost. Kovinsko ogrodje ni dobra izbira, kajti privlači magnetna polja in zmede energijo.

--> Preberite še: Pet malenkosti, ki v vaš dom prinašajo srečo

Okoli postelje

Postelja brez pravega okolja spodbuja negativno energijo, v odnose vnaša nemir ter krati počitek. Energija okoli postelje mora biti uravnotežena, to se bo odražalo na vseh področjih življenja. Ravnovesje je mogoče doseči z nočnimi omaricami na obeh straneh. Pomagata tudi preprogi na obeh straneh ležišča. Kvalitetno vzglavje in vznožje na postelji ustvarjata ter zadržujeta pozitivno energijo. Postelje brez vznožja zlasti, če so obrnjene proti vratom, niso priporočljive.

Harmonične barve

Barve so po feng šuju en od petih ključnih elementov. Izogibati se je treba močnejšim rdečim tonom, ki dvigujejo krvni tlak, povečujejo agresijo in nemir. Zlasti neprimerna kombinacija v spalnici je rdeča barva s črno, saj povzroča nemiren spanec. Tudi oranžna in rumena zanjo nista priporočljivi.


--> Preberite še: Pet malenkosti, ki v vaš dom prinašajo nesrečo

Vanjo sodijo nežne pastelne barve. Za ljudi, ki jih pesti nizek krvni tlak sta primerni nežna zelena ali marelična barva. Bela je v njej dobrodošla. Res je, da je malce hladna, a deluje sveže in jo je mogoče kombinirati z drugimi barvnimi toni.

Umetnost v spalnici

Umetniška dela s pravo energijo so v spalnici prav tako ključnega pomena, saj vanjo vnašajo čutnost in senzualnost. Pričarajo ji posebno vzdušje in vplivajo na razpoloženje. Umetniško delo je prvo, kar vidite zjutraj, ko vstanete in zadnje, kar uzrete, preden zvečer zaspite, ter še kako vpliva na vaše počutje. 

Previdno pa pri izbiri motivov. Na slikah naj ne bo vode, temačnih prizorov, rož ali drugih rastlin, nasilnih motivov. V zakonski spalnici naj stene krasijo prizori z zakonsko srečo, intimo, lepoto, senzualnostjo, strastjo in erotiko. Za spalnice samskih so najboljša dela, ki prikazujejo srečo, hobije, počitek.

--> Preberite še: Drobni feng šuj nasveti

Dobra osvetlitev

Svetloba je še en pomemben element pri opremi feng šuj spalnice, zato jo namestite tako, da bo vašemu telesu zagotavljala pravo energijo. Sveče so najboljši vir svetlobe v tem prostoru, saj ustvarjajo mehko in čutno razsvetljavo, ter hkrati čistijo zrak.

Lučke iz himalajske soli zagotavljajo toplo, nežno svetlobo in z njo energijo, ter hkrati čistijo zrak. Če ste še vedno za običajne električne luči, izberite takšne z blago svetlobo in se ne zanašajte zgolj na stropno luč, temveč si omislite več majhnih svetlobnih teles.

Moč vonja

Tudi ta ima izjemno moč in vpliv na spanec ter počutje. Lahko ga zagotovite z eteričnim oljem ali podpurijem. V prvem priemeru ne gre pretiravati in izparilnike ugasnite vsaj dve uri prej, preden ležete k počitku, da vonj ne bo premočan, bo pa še vedno deloval. Najboljše vonjave za spalnico so tiste sivke, vrtnice, jasmina, vanilje, pačulija, ylang-ylanga ali sandalovine.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)