10 top namigov, če vas čiščenje spravlja v slabo voljo

Z nekaj preprostimi načini čiščenje doma ne bo več razlog za slabo voljo.

8.9.2018 ob 3:52

ciscenje_pocitek_praska_zenska_micna.jpg

Razumljivo: ob prenatrpanem urniku komaj najdete čas za pripravo dostojnega obroka, za čiščenje doma pa ga velikokrat zmanjka. Ob misli na to, da bi vendarle morali zadeve vzeti v roke in ob pogledu na neurejeno stanovanje ste zato tedaj, ko utrujeni stopite vanj, še pod večjim stresom, kot ko vas v službi zasipajo z dodatnimi nalogami.

Zato poglejte nekaj dobrodošlih namigov za vse, ki jim čiščenje ne diši, zanj nimajo časa in v njih zbuja dodatno napetost. Niza jih Pure Wow.

V vsak prostor postavite koš za odpadke

Nedvomno je mogoče najti koš za smeti, ki se poda v dnevno sobo, kopalnico in tudi spalnico. V resnici so nekateri zasnovani tako, da bolj, kot na odlagališče odpadkov spominjajo na dekorativni element. Z njimi torej polepšajte prostore. Kajti, če boste imeli koš za smeti v vsakem prostoru, boste vanj sproti metali papirčke, prazno embalažo in druge odpadke, ki zato ne bodo ležali povsod. Enkrat na teden ga bo treba izprazniti in to je to.

Pripomočke za čiščenje shranjujte tam, kjer jih potrebujete

Za čistila in krpe, ki jih uporabljate v kopalnici, prostor poiščite pod umivalnikom in ne v omarici s čistili na hodniku. Enako velja za tista, ki so namenjena čiščenju kuhinje (pod koritom se vedno najde kotiček zanje), dnevne sobe, hodnika. Tako jih boste imeli vedno na dosegu in prihranjeno vam bo brskanje po nepregledni polici, polni takšnih in drugačnih pripomočkov za snažen dom.

Med kuhanjem pomivajte posodo

Namesto, da med tem, ko na štedilniku vreta juha in omaka, brskate po spletu, pomijte posodo, ki ste jo med pripravo jedi umazali, a je ne boste več potrebovali. Potem, ko se boste okrepčali z obrokom, bodo v koritu samo še krožnik, pribor in posoda, iz katere ste si postregli.

Z nogavico brišite prah

Ne zavrzite nogavice, katere para ni več mogoče najti. Ko nastopi čas za brisanje prahu, jo navlecite na roko in z njo potujte po zaprašenih površinah. Delo bo hitreje, enostavneje in temeljiteje opravljeno.

Izkoristite valjček za čiščenje tkanin

Tistega, s katerim s temnih majic pobirate lase in drugo vidno umazanijo. Tako kot oblačila, z njim lahko očistite dekorativne tkanine lestencev, fotelje, kavče in drugo oblazinjeno pohištvo.

Kabino za prhanje očistite tedaj, ko ste v njej

Najprej zdrgnite ploščice in pipo, nato pa še sebe. In vse površine po prhanju do suhega obrišite.

Sproti obrišite površine

Ko končate s pripravo živil, takoj pobrišite pult. Ko umijete zobe, hitro očistite umivalnik, prav tako  ogledalo, na katerem pristanejo kapljice vode ali zobne paste. Drobna dejanja, ki v končni fazi prihranijo ogromno časa.

Vsak dan pospravite oblačila

Puloverja, ki ste ga nosili le nekaj ur in še ni dovolj umazan za pranje, ne vrzite čez stol, temveč ga zložite in pospravite v omaro. Prav tako tudi hlače, ki resnično še niso umazane a veste, da boste naslednji dan oblekli druge.

Posteljo pospravite zjutraj

Potem, ko pojeste zajtrk, se oprhate in se posteljnina pohladi.

Uporabite eterična olja

Vaš dom morda res ni vedno najbolj čist in urejen, a s pomočjo eteričnih olj lahko vedno lepo diši. Dodaten bonus: z izborom pravih arom boste pripomogli tudi k boljšemu počutju ter pregnali stres.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 skrivnosti tistih z vedno pospravljeno kuhinjo ali pa 10 predmetov, ki ne smejo v pomivalni stroj

Priporočamo tudi: 7 preprostih navad za lepše jutro


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)