Šest odličnih bližnjic za čiščenje

Ne bo vam treba ribati cel dan.

2.4.2017 ob 5:10

ciscenje.jpg

Že redno vzdrževanje doma je prava umetnost. Povsem druga zgodba pa je spomladansko čiščenje, ki zahteva ogromno časa, energije, volje in potrpežljivosti. Čeprav se ga lotite zgodaj zjutraj veste, da mu do večera ne boste kos. Ali pač. Hitreje bo šlo, če boste upoštevali sledeče nasvete. Zagotovo boste hvaležni zanje.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku. 

Okenske police

Uporabite suho zobno ščetko in z njo podrgnite večjo umazanijo. To nato posesajte, šele tedaj pa police obrišite z vlažno krpo. Če boste najprej v roke vzeli to, boste nesnago raznesli na večjo površino, hkrati boste po čiščenju vsake police primorani zamenjati vodo v lavorju.

Radiatorji

Pod tistega, ki ga nameravate očistiti, položite vlažno brisačo. Nato vzemite v roke okroglo krtačo, s katero sicer pomivate steklenice in vas spominja na povečano krtačko maskare. Z njo podrgnite vsako režo radiatorja. Če bo potrebno, postopek ponovite. Ves prah in druga nesnaga bosta pristala na mokri brisači pod radijatorejm in se ne bosta širila po prostoru.

Senčila za luči

Tista iz tekstila, ki nikakor ne veste, kako jih učistiti. V pomoč vam bo valjček, s katerim z oblačil odstranjujete dlake, lase in umazanijo. Tako kot pri plaščih in jaknah, ga uporabite pri vaših svetilkah.

Dlake hišnih ljubljenčkov

Le težko se jih je znebiti, kadar so z njimi prekrite preproge in kavči. Tudi sesalnik jim tedaj ni vedno kos. Pomagajte si z gumijasto rokavico, jo zmočite in z vlažno polzite po površini. Nanjo se bodo prijele dlake, ki jih boste z nje zlahka odstranili s papirnato brisačo.

Madeži vodnega kamna na pipah

V beli kis namočite krpo in jo ovijte okoli z vodnim kamnom prekrite pipe. Pustite čez noč, zjutraj trdovratnejše madeže podrgnite z zobno ščetko, pipo pa samo še splaknite ter do suhega obrišite.

Rob in deska straniščne školjke

Umazanija tam je v resnici manj strašljiva, kot se zdi. Vzemite kamen, ki ste ga uporabljali za urejanje stopal, vendar ne služi več svojemu prvotnemu namenu. Z njim nežno zdrgnite madeže, školjko nato očistite kot to storite običajno. Nad rezultatom boste nedvomno bolj navdušeni.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)