To so navade vedno zaljubljenih parov

Drobne malenkosti so kot tanke nitke z izjemno močjo povezovanja.

1.3.2016 ob 10:45

shutterstock_125497721.jpg

Vsak par deluje drugače, ima svoje rituale, pravila ter navade. A vendar so tistim, za katere bi na splošno rekli, da so srečni, skupne nekatere drobne malenkosti, ki jih tesno povezujejo. Poglejte si sedem takšnih.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Skupne prhe. Vsaj enkrat na teden skupaj skočijo pod prho. Občutki, ki pri tem obdajajo oba parterja, so neprecenljivi, pa čeprav ne vodijo v seks ter se končajo pri miljenju telesa in las drug drugega. 

Gledanje istih oddaj. Četudi partnerja nista skupaj, se podzavestno povezujeta z gledanjem istih filmov ali oddaj. Vsak tesen par ima namreč vsaj kakšno serijo, ki jo obožujeta oba.

Svoja stran postelje. Pri njih velja nenapisano pravilo, katera stran postelje komu pripada. Prav tako tudi, kje bo kdo sedel na kavču ali pri mizi. Red in ustaljenost jim namreč prinašata občutek varnosti.

Vedno prisoten telesni stik. Na kavču sedijo tesno skupaj, se objamejo ali se držijo za roke, ko hodijo po ulici, med spanjem pa se dotikajo vsaj s stopali ali prepletajo noge. 

Uživanje v isti hrani. Tudi tu prideta do izraza fleksibilnost in pripravljenost na kompromise. Prilagajanje drug drugemu se odraža pri ne zavračanju tistega, kar ima partner rad, pa čeprav se ne zdi najbolj vabljivo.

Preoblačenje drug pred drugim. Kar pomeni, da so sproščeni, brez zadrege in se brez zadržkov sprejemajo.

Dopuščajo si "tiste dni". Zavedajo se, da nihče ni vedno dobre volje in da ima vsak včasih malce slabši dan. Prav tako tudi, da ta vedno mine, dokler pa so ti občutki prisotni, si dajo osebni prostor, da lahko vsak slabe plati življenja predela po svoje. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)