Kaj mora o zakonu vedeti vsaka ženska

Niste vedno najpametnejši, nimate vedno prav, včasih morate popustiti in še kaj.

4.5.2015 ob 1:00

shutterstock_102945308.jpg

Vsak zakon ima vzpone in padce. V njem pridobljene izkušnje se razlikujejo od para od para, a vendarle obstajajo smernice, ki vsem pomagajo uspeti. Nekatere zadevajo moškega, druge žensko, vse pa njuno zvezo. Tokrat si, drage dame, oglejte, kaj naj bi o zakonu vedele ve.

Prenehajte govoriti in začnite poslušati

Dobra komunikacija ne pomeni samo, da ena stran govori in zahteva, druga pa posluša in zahteve izpolnjuje. Prenehajte torej govoriti in prisluhnite partnerju, pa čeprav govori o delu, ki vas ne zanima, o tekmi, ob kateri se vam spi, ali o prijatelju, ki ga komaj poznate. Če ga boste poslušali, boste spoznali, kakšen je bil njegov dan, kaj ga teži in zakaj je srečen. Tako se bosta lahko skupaj veselila ali družno reševala težave.

Pokažite zanimanje za njegove interese

Če ima rad tenis, ni treba, da se z njim na igrišču spopadate tudi sami. A ko vam pripoveduje o njem, ga poslušajte in se spustite z njim v pogovor. On bo užival v pojasnjevanju majhnih ali velikih skrivnostih tega športa, vi pa se boste ob tem veliko naučili in morda celo navdušili za nov hobi.

shutterstock_158653736bg.jpg

Dajte mu več

Svojega moža nikoli ne jemljite kot samoumevnega. Kar se da dobro ga spoznajte in nikoli se zanj ne prenehajte truditi. Zavedajte se, da se svet ne vrti zgolj okoli vas, in verjemite, da bo vaš trud cenil in vam ga vrnil v enaki meri.

O njem ne govorite grdo

Pred nikomer o njem ne govorite grdo. Celo šalo bi si kdo morda narobe razlagal, to pa bi lahko bil povod za težave, ki jih v razmerju prej ni bilo. Če vam nekaj na njem ali pri njegovem vedenju ni všeč, mu odkrito povejte, kaj vas moti. Le on in nihče drug vam pri reševanju takih zagat ne more pomagati.

Ne spreminjajte njega, spremenite sebe

Včasih preprosto morate biti tisti, ki popusti in spremeni katero od svojih navad. Zapomnite si, ne on in ne vi, nihče ni popoln. Določene spremembe in kompromisi pa so od časa do časa potrebni na obeh straneh, torej tudi na vaši.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)