Pred zakonom obvezna vprašanja

Veste, na katera vprašanja morate poznati odgovore preden dahnete usodni da?

27.8.2015 ob 12:30

shutterstock_185324042.jpg

Zakon je skupnost, ki poleg vsega lepega zahteva tudi veliko truda in odrekanja. Da bi bil resnično uspešen, morata biti oba partnerja, preden dahneta usodni da, nanj resnično pripravljena. In kako se lahko prepričata, če sta zrela? Tako, da si iskreno odgovorita na tri vprašanja.


Že slediš Mični na Facebooku?


Še več nasvetov pred skokom v zakon:

Je sreča partnerja za vas najbolj pomembna? Bi radi odkrili skrivnost srečne zveze ali zakona? Ta se skriva v pripravljenosti postavljati srečo partnerja pred svojo. Kakšne globoke filozofije pri tem ni, ostaja le dejstvo, da morata zakonca vedno drug drugega osrečevati ali se vsaj truditi v to smer. Kajti, zakaj bi zapustili nekoga, ki svoje življenje posveti sreči tistega, ki biva z njim.


A to še ne pomeni, da morate sebe postavljati na drugo mesto! Več o tem si preberite v članku V razmerju: moški na drugem mestu.

shutterstock_190050413.jpg

Zakaj ljubite partnerja? "Ker preprosto ga (jo)," je najslabši odgovor, ki ga lahko date. Če ne poznate natančnih razlogov, na zakon še niste pripravljeni, saj pravega pomena ljubezni ne razumete. Odgovor bi torej moral biti konkreten, na vas pa je, da odkritje vse lastnosti in dejanja izbranca, ki v vas to čustvo prebujajo vedno znova.

Ste pripravljeni na življenje, v katerem bosta drug drugega dopolnjevala? So vajini načrti in predstava o skupnem življenju enaki ali bodo potrebni kompromisi? V večini primerov gre za slednje in tedaj boste morali svoje sanje včasih pozabiti ali jih spremeniti. Seveda to pri odločitvah, kot so, kje bosta živela, kakšen bo vajin način življenja, koliko otrok bosta imela in podobno, velja za obe strani in za odločitve.

shutterstock_110861669.jpg

Najboljši način, da odgovorita na tako pomembna vprašanja, je odkrit pogovor in to še preden zaplujeta v zakonsko luko. Kajti, če se pred tem ne bosta dogovorila okoli pomembnih življenjskih odločitev, bodo vajina nesoglasja kasneje v zakonu povzročala nemalo težav.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)