To je idealno število zmenkov pred prvim seksom

Zanimiva raziskava odgovarja na vprašanje, kateri zmenek je v očeh večine primeren za prvi seks.

13.4.2022 ob 11:23 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

To je idealno število zmenkov pred prvim seksom

Spletna stran Match.com, ki je namenjena iskanju sorodne duše, je izvedla anketo, v kateri je sodelovalo 5500 Američanov. Eno od vprašanj v njej se je glasilo: kateri zmenek je primeren za prvi seks. In čarobno število, ki ga je navedla večina je … peti.

35 odstotkov vprašanih je namreč zagotovilo, da so največ sreče okusili v zvezi, v kateri je do prvega intimnega spoznavanja prišlo na zmenku s prej omenjenim zaporednim številom.

Na podlagi tega avtorji študije svetujejo, da če bi radi povečali možnosti za srečno in izpopolnjeno zvezo, s seksom počakajte do petega zmenka. Če je vaš cilj seks za eno noč, število zmenkov pred njim ne igra nobene vloge.

Je pa presenetljivo tudi dejstvo, da je 25 odstotkov moških in žensk izjavilo, da se je njihova zveza razvila prav iz takšne avanture.

Zakaj je najboljši peti zmenek?

Strokovnjaki za razmerja domnevajo, da se do petega srečanja partnerja vsaj malo spoznata in ugotovita, katere so njune skupne točke, kaj koga zabava, kakšen je njun humor, kaj ju spravlja v zadrego ter podobno.

Če do petega zmenka še vedno ni odgovorov na nekatera osnovna vprašanja o izbrancu, se je upravičeno vprašati, zakaj je nekdo tako skrivnosten in zaprt vase ter ali bi lahko bili z njim v daljšem intimnem odnosu.

Kadar pa se zadeve do petega zmenka dobro odvijajo, je seks zadnji preizkus potencialnega partnerja.

Če sta seveda nanj pripravljena oba. Če kateri od njiju še okleva, ga druga stran nima nobene pravice siliti v seksualni odnos.

Preberite še: Kako prepoznati spletnega prevaranta (7 znakov, ki ga izdajajo)

Morda vas zanima tudi: Will Smith in Jada imata odprt zakon (in med zvezdniki nista edina)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)