Tako pitje kave vpliva na delovanje penisa

Znanost dokazuje, da kava pozitivno vpliva tudi na moško izvedbo med rjuhami, natančneje, na erekcijo.

8.4.2022 ob 8:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tako pitje kave vpliva na delovanje penisa

Z dokajšnjo gotovostjo lahko trdimo, da za večino jutranja kava predstavlja najboljši način bujenja. Ob njenem vonju se je veliko lažje dvigniti iz postelje. Zdi pa se, da se s pomočjo kave hitreje in lažje dvigne še nekaj drugega.

Kajti, kot dokazuje znanost, je kava afrodiziak in močno vpliva na moško erekcijo.

Tri skodelice na dan

Že leta 2015 so raziskovalci na univerzi Texas odkrili, da je pri moških, ki dnevno popijejo dve do tri skodelice kave s kofeinom, za približno polovico manjša možnost za erektilno disfunkcijo v primerjavi z moškimi, ki kave ne pijejo ali si privoščijo le eno skodelico na dan.

Očitno je pitje kave en od načinov za preprečevanje in tudi blaženje posledic te težave ne glede na težo in krvni tlak junaka.

Prav previsoka teža in previsok krvni tlak sta dva od pomembnih dejavnikov tveganja za erektilno disfunkcijo. In ne samo to, kava ima še drug pozitiven vpliv na spolno življenje: zagotavlja boljšo vzdržljivost.

Le moški s sladkorno boleznijo se na žalost ne morejo nadejati takšnega učinka kave.

Boljši pretok krvi

Raziskovalci učinke kave pojasnjujejo s tem, da kofein v telesu sproži številne reakcije, ki pripeljejo do sproščanja gladkih mišic arterijskih stenah penisa, s tem se poveča dotok krvi vanj, to pa je pogoj za močno erekcijo.

Povedano na kratko: kava je po eni strani zdravilo, po drugi pripomoček za sproščanje in po tretji vir moči, to je kombinacija, ki zagotavlja dobro delovanje penisa in s tem boljšo erekcijo.

Torej gospodje, dvignite skodelice in si privoščite nekaj trenutkov zase, nato pa še v dvoje. In dame, priskrbite si kavne avtomate. Prihaja vaš čas.

Povzeto po portalu Your Tango

Preberite še: Zakaj morate pred kavo ali čajem popiti kozarec vode

Morda vas zanima tudi: Kava: Tako bo res zdrava


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)