Hrana za boljšo erekcijo

Poglejte, kako lahko popestrite vajine posteljne aktivnosti.

13.2.2016 ob 1:30

shutterstock_322155455.jpg

Kombinacija jagod in čokolade je marsikomu dobro poznana. Gre namreč za romantičen posladek, velikokrat vključen v zapeljevanje in predigro. Ima pa ta kombinacija na spolnost še drugačen učinek. Prav tako pozitivno, kot na romantične občutke, namreč vpliva tudi na erekcijo, za kar so zaslužni v jagodah in čokoladi prisotni flavonoidi.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Erektilna disfunkcija je nesposobnost doživljanja erekcije med spolnim odnosom in še zdaleč ne prizadene zgolj moških v starejšem starostnem obdobju, doleti lahko tudi mlajše. Glede na nekatere raziskave več kot polovica moške populacije vsaj enkrat v svojem življenju doživi to neprijetnost, določene navade, kot denimo zdrava prehrana, gibanje, minimalen vnos alkohola in izogibanje kajenju pa pred njo varujejo.

Da pomagajo tudi prava živila, je pokazala poizvedba, v kateri je sodelovalo več kot 25.000 moških. Med njimi gre na prvem mestu omeniti jabolka, ki vsebujejo tri močne flavonoide: flavanole, antocianine in flavone. Prav ti izjemno pozitivno vplivajo na pretok krvi po telesu in s tem na erekcijo. Enak učinek imajo še jagode, borovnice, češnje, agrumi in celo kozarec rdečega vina na dan.

Že samo nekaj skodelic omenjenih sadežev na teden tveganje za erektilno disfunkcijo zniža za 10 odstotkov. Če boste omenjena živila v svojo prehrano vključili vsak dan, bo to tveganje padlo na 14, v kombinaciji z rednim gibanjem je možnost za erektilno disfunkcijo mogoče oklestiti za 21 odstotkov.

Čeprav z erekcijo nimate težav, gre omenjene darove narave skupaj z vadbo vključiti v vsakodnevno rutino.  Zdrav duh v zdravem telesu se vam bo nekoč nedvomno obrestoval. Seveda gre ob večjih težavah z erekcijo nedvomno obvestiti tudi zdravnika. Zadrega kaj lahko nakazuje na resnejše težave, denimo na bolezni srca. Naročite se torej pri zdravniku in si med tem privoščite kozarček rujne kapljice. A res le kozarček. Več skodelic jagod pa ne bo škodovalo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)