Šest občutljivih, a obveznih tem za prvi zmenek

Ker so prvi zmenki namenjeni predvsem odkrivanju nadaljnjih možnosti, je na njih treba načeti tudi manj prijetne teme.

11.11.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Šest občutljivih, a obveznih tem za prvi zmenek

Svet zmenkov ponuja nešteto izzivov. Tudi glede tega, katere teme so, zlasti na prvih srečanjih, dovoljene in katere prepovedane.

A ker so ta namenjena predvsem prepoznavanju tega, kakšne možnosti imata kot par, z nekaterimi, čeprav ne ravno prijetnimi pogovori, res ni dobro odlašati. O čem mora teči beseda, če že ne na prvem, pa vsaj na drugem ali tretjem zmenku, svetuje Your Tango.

O dostopnosti (psihični in fizični)

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste bili na prvem zmenku prepričani, da ste končno našli nekoga, s katerim bi lahko spletli gnezdo, a se je kasneje izkazalo, da je že v razmerju, da še ni prebolel svoje bivše ali da je sredi ne ravno lepega razhoda.

Vse to so velikokrat razlogi, da se nekdo ne sme ali ne zmore povsem prepustiti novi zvezi, kar je nepremagljiva ovira za nadaljnji razvoj dogodkov. Glede tega je treba karte na mizo položiti na prvem zmenku.

O ciljih

Tudi kar zadeva pričakovanj in ciljev srečanj, ni dopustno čakati. Že na prvem zmenku je treba jasno izraziti, kam naj bi zmenki vodili. So ti namenjeni zgolj zabavi ali iskanju skupne ljubezenske zgodbe?

 

Najbrž je odveč poudarjati, da morata oba biti na istem bregu, sicer je nesmiselno vztrajati pri nadaljnjih srečanjih.

O finančni situaciji in navadah

Čeprav se ne sliši ravno romantično, je denar nedvomno tema, o kateri je treba spregovoriti čim prej.

Ne zato, ker bi kdo od vaju bil koristoljuben in materialist, temveč ker so razhajanja na z njim povezanih področjih velika ovira za snovanje trajne zveze.

O spolni usmerjenosti

Ker presenečenja s tega vidika za nikogar ne bi bila prijetna. Ne glede na to, o kakšni spolni usmerjenosti je govora, odkritost glede te je vsekakor edina prava pot.

O zasvojenosti in neobičajnih navadah

Nekatere neobičajne navade so sprejemljive, druge je težko spregledati. Čeprav sprva morda niso moteče, bodo v prihodnosti lahko predstavljale veliko jabolko spora.

Kar zadeva zasvojenosti pa je zadeva jasna: vsaka odvisnost je veliko breme za partnerja. Zato je treba o njej z besedo na dan.

O neprijetnih temah

Res je, tudi te niso romantične. A dobro je čim prej prepoznati, kaj nekoga spravlja v zadrego, ob čem mu je neprijetno razpredati in o čem ne govori rad. Vse to zagotavlja veliko nepogrešljivih informaciji o značaju osebe.

Za uspešno razmerje je popolna odkritost en od osnovnih pogojev in če ta že na prvih zmenkih predstavlja težavo, bo sčasoma med vama le vse več nepremagljivih ovir.

Preberite še: 5 ovir na poti do drugega zmenka

Morda vas zanima tudi: Pravilo 50/70 ali kako moškega pripraviti, da bo v vaši družbi izgubil glavo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)