Tri največje napake žensk, ki se po ločitvi podajo v svet zmenkov

Obstajajo napake, ki mnoge pripadnice nežnejšega spola po ločitvi ali razpadu dolge zveze ovirajo pri iskanju nove ljubezni.

3.1.2020 ob 5:50 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tri največje napake žensk, ki se po ločitvi podajo v svet zmenkov

Kar nekaj vode je že preteklo, odkar ste se razšli z dolgoletnim partnerjem. Prepričani ste, da je nastopil čas za novo poglavje življenja in za novo ljubezen.

Skratka, nameravate se znova podati v svet zmenkov, kar je vsekakor pohvalno, a da bi bili v svoji nameri uspešni, se izognite trem usodnim napakam, ki vas bodo sicer ovirale pri iskanju sorodne duše. Katere so tiste, ki jih ženske po ločitvi ali razhodu največkrat zagrešijo, opozarja Your Tango.

Prepričanje, da so vsi moški enaki

Zaupati nekomu potem, ko ste bili v razmerju razočarani, je težko. A prvi korak na poti do nove srečne ljubezni je, da se znebite nezaupanja v nasprotni spol, predvsem pa misli, da so vsi moški enaki in da vas bo vsak, ki ga boste spoznali, nekoč prizadel, razočaral ali celo prevaral.

Na vsakega, s katerim boste šli na zmenek, glejte kot na posameznika, ki premore sebi lastne značajske lastnosti, je samo svoja oseba in nima v vašim bivšim nobene povezave. Dovolite si ga spoznati, ne sodite ga vnaprej in mu dajte možnost, da bi vam dokazal, da je drugačen. Tako, kot je drugačen vsak posameznik.

 

Snovanje razmerja iz maščevanja

Po ločitvi ali razhodu ste osamljeni in prizadeti. Ter se za vse slabo hočete maščevati bivšemu. Tako, da v zvezo stopite predvsem zato, da bi mu pokazali, kaj je izpustil iz rok.

Prav to pa je še ena usodna napaka, kajti zveze iz maščevanja nikoli ne prinesejo nič dobrega, saj pri snovanju teh niste pozorni na lastnosti človeka, ki so v razmerju res pomembne, temveč zgolj na vaš cilj in namen: maščevati se.

Oklepanje preteklosti

Nekaj je povsem jasno: vsak ima svojo zgodovino in svoje izkušnje. A zlasti slabe ne smejo biti ovira na poti v prihodnost. Zato se, preden vstopite v novo zvezo, otresite prtljage, ki ste jo, morda povsem nehote, prinesli iz propadlega razmerja.

Pogovorite se same s sabo: ste bili dovolj časa sami, ste dobro razmislili o vsem, kar je pripeljalo do razhoda oziroma ločitve, ste se soočili z vsemi občutki in ste res zaprli prejšnje poglavje življenja?

Kajti nepredelani občutki iz razpadlega zakona oziroma razmerja so neredko krivi, da nikakor ne morete zasnovati nove zveze. Šele, ko boste breme ločitve odložili, se lahko nadejate, da boste z dvignjeno glavo zakorakali v prihodnost, v kateri je nedvomno prostor tudi za novo ljubezen.

Preberite še: Idealna obleka za prvi zmenek (potrdili raziskovalci)

Morda vas zanima tudi: Deset absolutno prepovedanih tem, ko sta na prvem zmenku


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)