Ženske razkrile: »V tistem trenutku sem vedela, da je med nama konec«

Čeprav je razhod praviloma daljši proces, se vsak začne s ključnim trenutkom, ki pripelje do odločitve o koncu zveze.

11.4.2022 ob 1:41 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Ženske razkrile: »V tistem trenutku sem vedela, da je med nama konec«

Razhod je proces, med katerim je treba urediti in zaključiti več stvari. Največkrat se torej ne zgodi čez noč, je pa res, da pogosto do njega pripelje trenutek, v katerem nekdo v zvezi spozna, da ta nima več prihodnosti.

Na portalu Bustle so tako nanizali nekaj osebnih izpovedi žensk o trenutku, ko so se odločile, da bodo zapustile svojega partnerja.

Tako nadaljujejo začetek povedi: Odločila sem se ga zapustiti ko …

… mi je v obraz lagal o aferi

"Stara sem bila 22 let, ko sem na Tinderju spoznala moškega. Nekaj mesecev sva se sestajala in stvari so se dobro odvijale. Nekega večera sem v klepetalnico na instagramu dobila sporočilo ženske, ki je nisem poznala. Bila je njegova bivša in napisala mi je, da je seksala z njim tedaj, ko sva midva že bila v zvezi. V vroče srečanje jo je prepričal z izjavo, da med nama ni nič resnega.

Ko sem ga s tem soočila, je meni dejal, da z bivšo nista imela nič resnega. Očitno je še ni prebolel. Prekinila sem najino zvezo in mu zaželela srečo z nekdanjo ljubeznijo. Nisem hotela maščevanja, hotela sem le priznanje in opravičilo," Sonia, 27 let.

… mi je rekel, da ne želi otrok

"Stara sem bila 25 let, ko sem se poročila s srednješolsko ljubeznijo. Pred tem sva se dogovorila o vsem: o gradnji hiše, o družini, o otrocih, celo o tem, kdaj jih bova imela. Zadnja meja je bil 30. rojstni dan. Ko sva jo oba prestopila, so z njegove strani vedno prihajali izgovori v smislu, naj še malo počakava.

Stara sem bila 32 let ko mi je vendarle priznal, da otrok sploh noče. To se je odločil pred pol leta in žal mu je bilo, da mi ni povedal prej. Počutila sem se, kot bi me brcnil v trebuh.

Nisem ga takoj zapustila, potrebovala sem tri mesece za to, a v trenutku, ko mi je priznal, da otrok noče sem vedela, da je najina zveza končana," Mandy, 35 let.

… za moj rojstni dan od njega ni bilo glasu

"Odločilni trenutek je bil moj rojstni dan. Cel dan sem čakala na njegov klic. Pa ga ni bilo. Niti sporočila, ničesar.

Tedaj sem dojela tisto, kar sem nekje v ozadju vedela že prej: preprosto ne moreva biti skupaj. V resnici so me ob tem obdajali mešani občutki. To je bila namreč le potrditev mojih domnev in ko sedaj gledam nazaj, je bilo to najlepše rojstnodnevno darilo,  kar sem jih kdaj dobila," Catherine, 26 let.

… sem na njegovem telefonu videla sporočila, ki naj jih ne bi videla

"Ko sem bila v zvezi z bivšim, je bil on v fazi sestaja z več ženskami. Seveda mi tega ni povedal, izdal ga je telefon, ki se je nekega dne začel oglašati tedaj, ko se je on prhal.

Sporočila nanj se tako dolgo niso ustavila, da sem vendarle pogledala, kdo mu piše. Ko je prišel iz kopalnice sem mu povedala, da bi Sandra rada vedela, kdaj se bosta znova videla …,"Carol, 27 let.

 … sem mu hotela pomagati, on pa je prekinil klic

"Stara sem bila 35 let in v zvezi z moškim, ki je imel težave z motivacijo. Nikakor ni znal življenja vzeti v svoje roke. Nekega večera sva se pogovarjala po telefonu in potožil mi je, da bi moral začeti s projektom, s katerim dolgo odlaša. Sama z motivacijo nimam težav in hotela sem mu pomagati z nekaj nasveti, on pa je samo prekinil zvezo.

Bila sem šokirana, saj sem mu hotela le pomagati. Po tistem sem mu napisala pismo in mu pojasnila, da se imam tako rada, da ne bom nikoli dopustila takšnega ravnanja z menoj," Molly, 39 let.

… mi je rekel, naj razmislim o svoji karieri

"Rekel mi je nekaj stvari, ki so mi prižgale rdeče lučke, najodločilnejša je bila njegova izjava, naj razmislim o svoji karieri.

Bila sem tik pred zagovorom doktorata, spočetka me je podpiral in bil navdušen glede mojih načrtov za prihodnost, tudi z morebitno selitvijo v tujino ni imel težav, nekega dne pa mi je preprosto dejal, da ne more biti z nekom, ki ima takšno izobrazbo ter naj razmislim o terapiji, s pomočjo katere bi spoznala, česa si v življenju resnično želim.

To je bilo to. Nisem jokala, v resnici sem bila srečna, da je pokazal pravo stran po zaslugi česar sem dojela, da ni moški zame," Brenda, 35 let.

Preberite še: Miha Krušič iskreno o tem, kako boleče je življenje po ločitvi

Morda vas zanima tudi: "Ločena pri 40. sem znova našla ljubezen" (iskrena izpoved)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)