Tako vam telo sporoča, da je seksa preveč

Nikar ne presliši njegovih opozoril.

24.5.2019 ob 4:10

seks_spalnica_spolnost_zenska_moski.jpg

Čeprav ni vedno enostavno, je vendarle kdaj treba priznati, da je dobrih stvari lahko preveč. Tudi seksa, pa čeprav ga še tako obožuješ. Če te telo prosi za malo odmora, ga moraš poslušati, ne glede na to, kako te mika, da bi njegovo prošnjo preslišala.

Malo seks pavze v resnici ni nič slabega. Ne samo za tvoje fizično zdravje, temveč tudi za odnos. Če si v dolgem razmerju, se bosta prav z njeno pomočjo z dragim povezala na drugih nivojih, če sta še sveža zaljubljenca pa bosta v resnici spoznala, ali vaju veže kaj več kot le tisto, kar se dogaja med rjuhami.

Constance Dunn, strokovnjakinja za razmerja namreč pojasnjuje, da je prav odmor tisti, ki pomaga na zvezo pogledati z drugih vidikov in med njim lahko drug drugega spoznata ne le kot seksualna, temveč kot partnerja v veliko širšem pomenu besede.

Za te učinke se seksu odpovejta približno dva tedna (pretiravati res ni treba). To je povsem dovolj časa, da se bolje spoznata in hkrati se vama ne bo zdelo, da suša traja večno.

To pa so znaki, ki ti govorijo, da si privoščita odmor, ali če hočeš, seks pavzo.

Dobesedno boli te telo

Saj veš, tisti občutek, ko te potem, ko se vrneš iz telovadnice, boli vsaka mišica in razmišljaš, da bi naslednji dan vendarle raje malo počivala. Prav to se lahko zgodi tudi v postelji.

Če si bila v njej zadnje dni posebej aktivna, telo z bolečinami kriči, da rabi malo počitka. Za seks bo še čas. In ne samo to, brez bolečin bo ta boljši.

Orgazmov ne doživljaš več

Za nenadno odsotnost orgazmov je lahko več razlogov in da jih povrneš, več korakov. En od njih je, da si vzameš malo seks pavze ter se bolj posvetiš sebi in svojim občutkom.

Možgani so nedvomno najmočnejši spolni organ in tiste misli, se podijo po njih, lahko še kako ovirajo pot do vrhunca. Odmor ti bo omogočil, da se boš bolj posvetila sebi, občutkom, strahovom, da boš razčistila zadeve in kasneje bolj uživala.

Deluješ avtomatsko

Avtomatizem zlasti v dolgih zvezah ni nič neobičajnega, rutina pa kaj lahko pripelje do tega, da te seksi dražljaji preprosto ne spodbudijo več.

Ko se ti zazdi, da je spolna ljubezen zgolj še naloga, ne pa več veselje, je nedvomno čas, da se ji za nekaj časa odpoveš.

Nič te ne vzburi

Seks, kadar ti ni do njega, nikoli ni dobra ideja. Res pa je, da s tem, ko dragega prepogosto zavrneš, pri njem ne naletiš več na razumevanje.

Vsekakor je zato dobra rešitev predlagati predah. Da razmisliš o razmerju, da se vprašaš, kaj bi rada ali kar tako, ker potrebuješ malo odmora.

Potem ti ni prijetno

Če se po akciji zadnje čase ne počutiš prijetno, temveč v tebi prebuja tesnobo in slabo voljo, ti na obraz ne nariše nasmeha in imaš, zlasti, če si naklonjena naključnim avanturam, slabo vest, si je pametno vzeti nekaj pavze. V seksualnem smislu, seveda.

Seks je vsakič boleč

Nekaj je bolečina tam spodaj, ki je pogosto prisotna po maratonskem seksu in nekaj povsem drugega, če jo občutiš med vsakim spolnim odnosom.

V tem primeru je dobra ideja obiskati zdravnika, ki bo odkril vir teh bolečin. (Spolno prenosljive bolezni, ciste, hormonsko neravnovesje). Do tedaj se intimnemu odnosu raje izogibaj in v zvezi uživaj kako drugače.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Priporočamo tudi: 9 vprašanj o pogosti moški težavi med rjuhami (in odgovori nanje) ali pa: 5 dejavnikov, ki močno vplivajo na vaše spolno življenje

Preberite še: Hrana za boljšo erekcijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)