Tako boste za moške nedvomno privlačnejši (zatrjuje znanost)

Obstajajo znanstveno utemeljeni načini, kako je mogoče povečati privlačnost za nasprotni spol.

27.4.2019 ob 4:11

zenska_smeh_mesto_lasje_crni_micna.jpg

Čeprav drži reklo, da imajo vsake oči svojega malarja in kar je všeč enemu, ni nujno tudi drugemu, na privlačnost vendarle vpliva tudi podzavest. S tem, kaj moški pri ženski nezavedno opazijo in kaj jih najbolj prepriča, se je pozabavala znanost. In tako nanizala tisto, kar v njih prebudi misel na nadaljnje spoznavanje. Čemu se le težko uprejo, razkriva Your Tango.

Pravemu razmerju med obsegom bokov in pasu

Najbolj všečno za moške možgane je razmerje 7:10, je povedala Midge Wilson, profesorica z univerze DePaul in raziskovalka odnosov med spoloma ter pojasnila, da so široki boki v njihovi podzavesti povezani z rojstvi in plodnostjo.

"Širši kot so, več je po mnenju moških možnosti za zdrave potomce. Ozek pas je na drugi strani od nekdaj privlačen za močnejši spol, saj poudarja velikost bokov. Prav tu si podajata roke zgodovina s korzeti in sodobni čas, ki opeva postavi Kim Kardashian in Beyonce."

Visokemu glasu

Leta 2014 so v časopisu Plos One zapisali, da moške bolj, kot globok, privlači visok ženski glas.

Razlog? Strokovnjaki z univerzitetnega kolidža London so pojasnili, da višji glas moški podzavestno povezujejo z zdravim, fit telesom.

Dolgim svetlečim lasem

Nobenega dvoma ni, da so dolgi, gosti in sijoči lasje zdravi. Torej ni presenečenje, da jih Wilsonova navaja kot enega ključnih dejavnikov privlačnosti za močnejši spol. Kajti vsak si ob sebi želi zdravo, vitalno življenjsko sopotnico.

Belim zobem

Ljudje, ki se radi smejijo, so privlačnejši od mrkih in namrgodenih, saj med drugim širijo spodbudno energijo in razkrivajo pozitiven pogled na svet.

Najbolj pa moške nasmeh prepriča, kadar se med njim razkrijejo lepi beli zobje. Kajti da, uganili ste, ti nakazujejo na skrb za zdravje ter higieno in zdrava partnerka je v njihovih očeh najbolj poželjiva.

Naraven videz

Če še vedno niste prepričani, kako na moške vpliva kozmetika naj vam povemo, da bi oni na ženskem obrazu v povprečju raje videli vsaj za 40 odstotkov manj ličil.

Z drugimi besedami: prisegajo na naraven videz, čeprav malo šminke in maskare ne more škodovati.

Rdeča barva

Rdeča barva prebuja asociacijo na seks, strast, poželenje. Dejstvo, ki ga potrjuje tudi znanost in sicer z več teorijami. Ena od njih je ta, da ob vzburjenju spolovila, ustnice in bradavice dobijo intenzivnejšo rdečo barvo.

Torej: če vam je všeč, pred srečanjem nanesite malo rdeče šminke in si omislite prav takšno jopico. Tako boste znatno povečali možnost, da vas bo povabil na drugi zmenek.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Tinder pravi: to so najbolj seksi poklici in 20 lastnosti žensk, ki moške res odbijajo

Morda vas zanima tudi: Takojšna privlačnost ali kaj ženske v trenutku začara


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)