8 stvari, ki fante na puncah noro privlačijo

Čeprav o tem nikoli ne spregovorijo na glas.

27.12.2018 ob 5:05

par_v_postelji_novo_leto_prazniki_jelka_moski_zenska.jpg

Zakoni privlačnosti so dokaj ohlapni. Kar je všeč nekomu, namreč ni nujno tudi drugemu. Saj veš, kako pravijo, vsake oči imajo svojega malarja. Pa vendar se je s tem pozabavala tudi znanost in izluščila nekaj postavk, ki praviloma očarajo pripadnike močnejšega spola. Čeprav se tega velikokrat sploh ne zavedajo. Kaj jih največkrat prepriča? 

Postava v obliki peščene ure

Ali, kot bi rekli drugače: velike dojke, ozek pas in široki boki. Za razliko od splošnega prepričanja žensk, da junake najlažje osvojijo vitke lepotice z izklesanim telesom, se oni najpogosteje obrnejo za tisto, ki premore obline na pravem mestu.

Zakaj? Ker postavo v obliki peščene ure podzavestno povezujejo s plodnostjo. Ne zakrivaj torej svojih oblin. Če imaš boke kot Shakira, jih s ponosom pokaži.

Fizična simetrija

V starem Egiptu je fizična simetrija obraza veljala za ideal lepote. Zavedno ali nezavedno ta privlači tudi sodobne moške saj jo, kot pojasnjujejo strokovnjaki, povezujejo z dobrim zdravjem, dobro zdravje pa pomeni več možnosti za zdrav podmladek. Res je, popolne simetrije v naravi ni, a s pravim ličili se ji je na obrazu mogoče dokaj približati.

Lepi, dolgi lasje

Leta 2003 so v publikaciji Human Nature objavili izsledke raziskave, v kateri so moški ocenjevali ženske z različnimi vrstami pričesk. Nekatere od njih so nosile konjski rep, druge so imele razmršene, tretje lepo počesane lase, tudi dolžina teh je bila različna: od dolgih, srednje dolgih do kratko pristriženih.

Kot se je izkazalo, so za moške najprivlačnejši srednje dolgi in dolgi lasje. Ti ne samo, da se jim zdijo lepši, temveč v njih prebudijo asociacijo na zdravje in dolgo življenje.

Ženske s kratko pričesko ali spetimi lasmi se jim ob tem zdijo resnejše in bolj stroge, tiste z dolgimi pa sproščene in seksi. Torej: na zmenek se raje ne odpravljaj s figo. Spusti svoje lase, naj ti padejo po hrbtu.

Rdeča barva

Pozabi na malo črno oblekico. Če hočeš pritegniti kar največ pogledov, izberi rdečo opravo. Kot so v študiji leta 2008 dokazali na univerzi Rochester, je rdeča barva za moške daleč najprivlačnejša in damo v rdečem v še tako veliki množici najhitreje opazijo.

privlacno_micna.jpg

Vonj

Vonj igra pomembno vlogo pri privlačnosti. Kot so zapisali v publikaciji Smithsonian magazine, se ta spreminja glede na razpoloženje, nanj vplivajo tudi biološke spremembe v organizmu. Kadar denimo moški vohajo ženske solze, vzburjenje pade, saj vonj solz v njihovem telesu povzroči vpad količine testosterona.

Kozmetična industrija se že dolgo trudi odkriti noto, ki bi pri vseh spodbudila privlačnost nasprotnega spola, vendar so bili vsi dosedanji poskusi neuspešni.

Zanimivo pri tem je, da je ženski vonj, ki moške najhitreje prepriča tisti, ki ga one oddajajo med ovulacijo, najmanj privlačen pa je oni, ki ga žensko telo sprošča med menstruacijo.

Morda bi staro reklo: ljubezen na prvi pogled, morali zamenjati z reklom ljubezen na prvi voh.

Oči

Oči so ogledalo duše. In lepim se moški res ne morejo upreti. Najhitreje jih prepričajo tiste v obliki mandljev, pomembno vlogo pa igra tudi barva. Privlačnejši od temnih, se jim praviloma zdijo svetli odtenki katerekoli barve.

A ne samo barva in oblika. Pri preučevanju privlačnosti so strokovnjaki dokazali, da za moške največji draž predstavljajo oči s temnimi, enakomerno nanizanimi trepalnicami, manj pozornosti pa pri njih zbudijo oči z nekoliko povešenimi vekami.

Glas

Kot so zapisali v publikaciji Psychology Today, so za moške privlačnejše ženske z višjim, zvenečim glasom. Čeprav one pri zapeljevanju ob počasni, seksi govorici pogosto nekoliko ponižajo svoj glas, oni prisegajo na nekoliko višje tone.

Vokalna privlačnost prav tako nakazuje na dojemanje osebnosti. Prijeten glas namreč moški povezujejo s prijetnim značajem.

Mesnate ustnice

Kot je dokazala študija univerze Mancester, so ustnice za pripadnike močnejšega spola najprivlačnejši del ženskega obraza. Če so te polne, pogled na njih v povprečju zadržijo sedem sekund, na laseh in očeh pa komaj eno sekundo. Rdeča šminka njihovo privlačnost poveča za 40 odstotkov.

Če bi torej rada pri njemu zbudila pozornost, obleci rdečo obleko, spusti svoje dolge lase in na ustnice nanesi rdečo šminko.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Vzburja me, ko moja žena seksa z drugim (trije moški iskreno o odnosu cuckold) ali pa 14 dejstev o oralnem seksu, ki vam jih (do danes) nihče ni povedal

Priporočamo tudi: Kaj med samozadovoljevanjem počnete narobe


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)