Štiri najvišje ovire na poti do prave ljubezni

Za to, da se vam gospod pravi stalno izmika, ste v največji meri krivi sami.

14.11.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Štiri najvišje ovire na poti do prave ljubezni

Če v ljubezni nimate sreče, se zagotovo velikokrat vprašate, zakaj je usoda do vas tako kruta. In če imate neposrečenih zmenkov, gospodov napačnih ter stalnih razočaranj res že dovolj si priznajte, da ste za vse skupaj v največji meri krivi sami.

Nesrečne ljubezni so namreč posledica ponavljanja vedno enih in istih napak. Zaradi njih se vrtite v začaranem krogu, katere so najusodnejše in kako jih odpraviti, pa svetuje portal Miss7.

Želite tisto, česar ne morete imeti

Realni cilji so prvi korak do srečne ljubezni. Kar pomeni, da se prenehajte ukvarjati z nekom, ki je vidno nezainteresiran, živi zelo zelo daleč, ne išče razmerja ali je celo že oddan.

Res je hrepenenje po nečem, česar ni mogoče imeti ali je celo prepovedano, velikokrat močnejše od zdravega razuma, žal pa strmenje k nedosegljivemu vodi le v vedno nova razočaranja.

Zato: spustite se na realna tla ter si zadajte prav takšne cilje. Kajti tisto, kar je nedosegljivo in na prvi pogled še tako privlačno, na koncu velikokrat ni tako zanimivo in ne vredno truda.

Zaradi negativih pričakovanj zamujate prave priložnosti

Nekdanja razočaranja v ljubezni velikokrat pustijo grenak priokus in ustvarijo predsodke, ki stojijo na poti do prave ljubezni. Zaradi njih neredki v odnose stopajo z negativnimi pričakovanji, ta pa ne nudijo pravih pogojev za snovanje uspešne zveze.

Tudi za to past obstaja rešitev: pozabite na preteklost in na vsakega človeka glejte kot na posameznika ter na vsako zvezo kot na novo priložnost, ki z nekdanjimi razmerji nima nič skupnega. Namesto, da zaradi večkrat zlomljenega srca pričakujete najslabše, se v prihodnost zazrite z optimizmom ter neobremenjeni s tistim, kar je bilo nekoč.

Pri iskanju ljubezni se zanašate na usodo

Nesmiselno in nerealno je pričakovati, da se bo ljubezen zgodila sama po sebi. Žal je treba v ta odnos od vsega začetka vlagati trud.

Kar pomeni, skrbeti zase, za osebno rast ter tudi za prave priložnosti. Ne zapirajte se med štiri stene, temveč se družite, prijavite se na katero od strani za spoznavanje sorodnih duš in na različne načine razširite krog poznanstev in si s tem povečajte možnost, da bi spoznali nekoga, ki bo ujel vašo pozornost ter vam čustva vračal.

Nimate jasnih ciljev in načrtov

En osnovnih pogojev za snovanje uspešne zveze je poznavanje svojih ciljev, želja in pričakovanj. Skratka, treba je dobro spoznati sebe in si zastaviti smernice za prihodnost. Tako glede partnerja kot glede življenja na sploh.

Zato pomislite, kaj bi radi, osredotočite se na cilje in jih jasno skomunicirajte. Kajti le na takšen način boste lahko spoznali, če se vaša pričakovanja ujemajo s pričakovanji nekoga, ki bi lahko bil vaš gospod pravi. In se, če med med vama na tej točki prihaja do razhajanj, pravočasno ozrli drugam.

Preberite še: Štirje dokazi, da ste edini, ki v razmerju ljubi

Morda vas zanima tudi: Šest vrst napornih razmerji, v katerih ne boste srečni


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)