Šest toksičnih navad, ki uničijo vsako razmerje

V zvezi se morata oba partnerja izogibati početjem, ki ogrozijo sprva še tako lep odnos.

6.12.2020 ob 5:25 | Foto: Drazen Zigic/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Šest toksičnih navad, ki uničijo vsako razmerje

So stvari, ki so v vsakem razmerju prepovedane. Kajti če se jima partnerja ne izogibata, so za zvezo pogubne. Katera odnos hitro popeljejo na rob prepada in ga v končni fazi pahnejo čez, razkriva Thouhtcatalog.

Seks sprave brez pogovora o težavah

Nič ni narobe, če zaključek spora nadgradita z vročim seksom. Ravno nasprotno. Seks sprave prinaša številne prednosti. Vendar mora zanj biti izpolnjenih več pogojev: pred njim temeljit pogovor o jabolku spora, odprava razlogov zanj, opravičilo in kompromis, ki bo preprečil, da bi se v prihodnosti znova ujela v isto zanko.

V nasprotnem primeru seks težave le začasno potisne v ozadje, te pa se kopičijo in kopičijo, dokler ne postanejo neobvladljive.

Preverjanje telefona, računalnika, predalov …

Zaupanje je temeljna sestavina odnosa. Če ga v razmerju ni, se mora partner, ki dvomi, vprašati, kje so razlogi za nezaupanje in se o njih pogovoriti.

 

V nobenem primeru pa ni dovoljeno posegati v zasebnost sočloveka in ga nadzorovati s preverjanjem ter vohunjenjem.

Prepiranje iz dolgočasja

Se zgodi, da se v razmerje včasih prikrade rutina ter z njo dolgočasje. A ustvarjanje drame in izzivanje sporov zgolj zato, da bi bilo vse skupaj bolj zanimivo, je napačna taktika.

Zadeve je mogoče popestriti tudi na drugačne, veliko primernejše in zvezi prijaznejše načine.

Kupovanje ljubezni

Vsak kdaj stori napako ali drugemu zada krivico. Pravi način za popravilo škode pa je iskreno opravičilo in ne drago darilo.

Poskus osrečevanja s kreditno kartico se na dolgi rok nikoli ne obnese. Kajti dejstvo je, da se ljubezni, spoštovanja in razumevanja ne da kupiti.

Tarnanje zaradi dejanj partnerja

Seveda najboljši prijateljici zaupate, kadar zadeve v intimnem odnosu niso takšne, kot bi si želeli. Vendar jadikovanje, pritoževanje in tarnaje vse počez: čez partnerja, njegova početja, navade in obnašanje, niso pravi načini za reševanje težav.

Namesto, da o vsem tem tožite sodelavki, sestri, mami in prijateljici, se o njih pogovorite s človekom, ki ga res zadevajo in ki lahko v resnici kaj spremeni.

Beleženje rezultatov

Dejstvo je, da morata v prid razmerja delovati oba partnerja. Kar pa ne pomeni, da je zveza tekma, v kateri morate beležiti, kdo in kdaj je za odnos storil kaj dobrega in poudarjati vse, kar storite zvezi v korist.

Če imate občutek, da je več na vaših ramenih, to povejte. Konec koncev v trudu po lepi zvezi nista nasprotnika na športnem igrišču, temveč sotekmovalca v ekipi, kjer vsak včasih vlaga malo več, drugič malo manj, na koncu pa je pomembno le, da s skupnimi močmi prideta do cilja.

Preberite še: Kaj je čustveni trikotnik in kako lahko reši razmerje

Morda vas zanima tudi: Izziv za pare: Seks vsakih 48 ur


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)