Nova raziskava odkriva: Desetletje mlajši ljubimec za zadovoljstvo v zvezi

V novi raziskavi se je izkazalo, da so ženske v zvezi z mlajšim moškim srečnejše od onih, ki so v razmerju s starejšim ali sovrstnikom.

19.10.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Nova raziskava odkriva: Desetletje mlajši ljubimec za zadovoljstvo v zvezi

Nenapisano pravilo je, da naj bi bil moški od ženske, s katero je v zvezi, vsaj nekaj let starejši. Kajti starostna razlika od ene do treh let njemu v prid, naj bi zagotovila enega od pogojev za srečno razmerje.

Strokovnjak za medosebne odnose Justin Lehmiller pa temu oporeka in trdi, da so ženske, ki se sestajajo z občutno mlajšimi moškimi, srečnejše od pripadnic nežnejšega spola, ki življenjske sopotnike iščejo med starejšimi ali sovrstniki.

Da bi preučil dinamiko v heteroseksualnih zvezah, je Lehmiller anketiral 200 žensk. Vse so se v določenem obdobju življenja sestajale z moškim, ki je bil mlajši, starejši ali enake starosti kot one same.

In razlika v letih, ki je obljubljala največ?

Deset let. Natančneje: izkazalo se je, da so sebe kot najsrečnejše dojemale dame, ki so imele približno deset let mlajše ljubimce. Ne zgolj, da so bile srečnejše, prav tako so bile pripravljene v odnos vlagati več truda in energije v primerjavi z ženskami, ki so bile v zvezi s starejšim.

Čeprav še ni na voljo dovolj podatkov, na podlagi katerih bi lahko pojasnili ozadje teh opažanj znanstvenik domneva, da imajo ženske v odnosu, kjer po letih prekašajo partnerja, več možnosti za enakopravnost, enakopravnost pa je en od pogojev za njihovo srečo.

Plus tudi za moške

A seznam presenečenj se tu ne konča. Kajti izkazalo se je  še, da so moški ob starejših partnerkah srečnejši od tistih, ki so v zvezi z mlajšimi. Kar Lehmiller utemeljuje z besedami, da imajo mlajši moški večjo potrebo po tem, da bi (zlasti) v seksualnem smislu zadovoljili življenjsko sopotnico in kadar jim to uspe, jih dosežek navda z velikim občutkom sreče.

 

Omenjena dognanja potrjujejo tudi druge podobne študije. Tista, ki so jo objavili v časopisu Journal of Sex Research navaja, da ne samo, da druženje z mlajšim partnerjem ženski omogoča razbijanje stereotipov in družbenih norm ter meja, temveč ženske na splošno v razmerju z mlajšim partnerjem občutijo več seksualnega in čustvenega zadovoljstva.

Razlogi za mlajšega moškega

Zakonska in družinska terapevtka  Tina B. Tessina trdi, da so za ženske privlačnejši mlajši moški, ker so prilagodljivejši in priplavljeni na zabavo, moškim pa so privlačnejše starejše, ker za razliko od mlajših dobro vedo, kaj v življenju hočejo in so praviloma poslovno že uveljavljene.

Ob tem ženske po ločitvi in poslovnem uspehu ob sebi želijo partnerja za druženje in zabavo, ne pa za snovanje družine.

Nemalokrat pa razlog za takšne zveze tiči v tem, da ženski ob sebi odgovarja oseba, ki se ji brezpogojno posveča. In ker mlajši moški premore več volje in energije od starejšega ljubimca, so vzpostavljeni pogoji za njeno zadovoljstvo.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Lovijo nedolžne mladeniče in druge zmote o pumah (po izkušnjah ene od njih)

Morda vas zanima tudi: Zato je moškim tako pri srcu seks s starejšo žensko


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)