Štiri dopustne laži na prvem zmenku

Čeprav sta poštenost in odkritost nedvomno dobrodošli, so na prvem zmenku dovoljene tudi nekatere laži.

22.12.2020 ob 5:30 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Štiri dopustne laži na prvem zmenku

Laži praviloma obsojamo. A dejstvo je, da se je kdaj dobro zateči k majhni, beli laži, ki nikomur ne škoduje, lahko pa pomaga, da prvi zmenek steče bolj gladko in pripelje tudi do drugega.

Skratka, včasih se je dovoljeno zlagati in sledeče štiri laži, ki jih izpostavlja Your Tango, so dopustne na prvem zmenku.

Ti si prvi, ki mi je na zabavi (na strani za spoznavanje) padel v oči

To verjetno ni res, ampak zakaj mu ne malo pobožali duše s takšnim komplimentom, ob katerem bo polaskan. Zagotovo bolj, kot če bi mu povedali resnico, da je vašo pozornost najprej ujel njegov prijatelj in ste šele, ko sta se začela pogovarjati, ugotovili, da vas je prvi vtis pustil na cedilu. Ali da ste se na strani za iskanje sorodne duše v pogovor spustili z več kandidati, po razočaranjih pa vendarle kliknili njega.

Moja družina je super, moja služba odlična, moje življenje je krasno

Mama vam gre morda na živce, s sodelavci se ne razumete najbolje in vsaj enkrat na teden imate res slab dan. Vendar prvi zmenek ni prava priložnost za razkrivanje teh resnic. Kajti roko na srce, nihče ne mara godrnjačev.

 

Tudi sama sem si vedno želela pogledati ta film

Dobro, res nikoli ne bi padel v vaš ožji izbor, pa vendar: všeč vam je moški, s katerim ste se sestali. Zato se lahko pretvarjate, da vam je všeč film, katerega je predlagal, da bi si enkrat v prihodnosti ogledala skupaj. Malo igranja v tem primeru zagotovo ne more škodovati.

Lepo, da sva se spoznala

Nekateri zmenki pač gredo po zlu, vendar to ne pomeni, da ste lahko ob slovesu nesramni. Večer, ki se ni odvijal po vaših pričakovanjih zaključite s prijaznim slovesom, zahvalite se in povejte, da ste se imeli lepo (čeprav ste se na smrt dolgočasili).

Bodite vljudni. Nato pa se poslovite.

Preberite še: Če na prvem zmenku slišite to, samo vstanite in se poslovite

Morda vas zanima tudi: Odlične ideje za romantične zmenke doma


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)